IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите на Монбат избраха свой представител

Възнаграждението му ще е в размер на 1000 лева месечно

12:01 | 16.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Облигационерите на Монбат АД, притежаващи конвертируеми облигации, ще бъдат представлявани от един представител, решиха облигацинерите на компанията на първото си събрание, провело се на 15 февруари.

Облигационерите избраха ИП „Ди Ви Инвест“ ЕАД, представлявано от Красимир Димитров Петков, за представител на облигационерите на “Монбат” АД.

От протокола от общото събрание, качен на страницата на БФБ – София, става ясно, че е направена селекция от ръководството на дружеството и са избрани две кандидатури – на ИП „Ди Ви Инвест“ и на един адвокат. След извършен анализ на задълженията на представителя е преценено, че инвестиционния посредник със своя опит може най-добре да покрие изискванията за защита правата на облигационерите и съответно комуникация с дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
По време на събранието е прието решение за определяне на възнаграждението на представителя на облигационерите в размер на 1000  лева месечно.

В края на януари "Монбат" АД приключи успешно подписката по издаване на конвертируеми облигации, като бяха записани 28 015 книжа с емисионна цена от 1 000 евро, или общо 28,015 млн. евро. Срокът на емисията е 84 месеца, лихвата е EURIBOR плюс надбавка от 3%, но не по-малко от 3%. Погасяването е планирано на три вноски в края на 5-тата, 6-тата и 7-та година, съответно по 20%, 30% и 50%.

Цената на въвежданите поръчки е в процент от номинала на една пазарна партида /чиста цена/. Цената на поръчките за покупка и продажба на облигации не включва натрупаната лихва от датата на последното лихвено плащане до момента на въвеждане на поръчката.

Паричният сетълмент по сделката се извършва в български лева, по обменния курс на БНБ към датата на сключване на сделката. Индикативната референтна цена за първата търговска сесия е 100% от номинала.

От началото на годината акциите на Монбат поевтиняват с 1,72%, а през последната една година отчитат ръст в цената с 1,57% при пазарна капитализация от 390 млн. лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още