IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НС избра нови членове на КФН в извънредна точка в дневния си ред

Ралица Агайн бе избрана за заместник-председател на регулатора с ресор „Застрахователен надзор“

09:46 | 24.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
НС избра нови членове на КФН в извънредна точка в дневния си ред

Със 128 гласа „За“, 9 „Против“ и 7 „Въздържал се“ народните представители избраха нови членове на Комисията за финансов надзор (КФН). Гласуването и изборът бяха вмъкнати като извънредна точка в дневния ред на Народното събрание.

Ралица Агайн-Гури бе избрана за заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ с мандат от 6 г. Тя заема мястото на Борислав Богоев.

Тя изпълняваше същата длъжност в периода 2005-2010 г., когато бе народен представител в 39-тото НС от политическа партия НДСВ.

Практикът в сферата на финансовите пазари Владимир Савов бе избран за член на КФН в качеството му на подпомагащподпомагащ политиката по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица също с мандат от 6 г. Той влиза на мястото на Антония Гинева.

Ралица Агайн и Владимир Савов положиха клетва за изпълнение на задълженията си независимо, обективно и добросъвестно.

В изказванията си двамата нови членове изразиха воля и готовност за усъвършенстване на механизмите за защита правата на потребителите на небанкови финансови услуги, развитие на финансовите пазари и поддържане на финансовата стабилност в България, уточняват от регулатора в съобщение до медиите.

В залата присъства и сегашният председател на КФН Стоян Мавродиев, по чието предложение бе направена промяната в състава на институцията. В момента членове на регулаторния орган са още Николай Попов, който е  заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“ и Ангел Джалъзов - заместник-председател с ресор „Осигурителен надзор“.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още