IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Митанкин се оттегля като ДВИ на "Стара планина холд"

Доайенът на връзките с инвеститорите остави ярка следа в една от най-новите професии

09:49 | 05.01.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: АДВИБ</em></p>

Снимка: АДВИБ

Николай Митанкин се оттегля от поста си на директор за връзки с инвеститорите (ДВИ) на „Стара планина холд“ АД поради пенсиониране и от 1 януари 2021 г. тази длъжност ще се заема от София Аргирова, съобщи холдингът чрез „Българска фондова борса“ АД. По информация на Investor.bg оттеглянето е отдавна обмисляно и неколкократно отлагано.

София Аргирова е с многогодишен опит като директор за връзки с инвеститорите. Тя е член на УС на Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите и неин зам.-председател.

Николай Митанкин е доайен на връзките с инвеститорите и остави ярка следа в една от най-новите професии според класификацията на професиите и длъжностите в НСИ. Той беше директор за връзки с инвеститорите на „Стара планина холд“ АД, член на управителния съвет на Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите в България, координатор на директорите за връзка с инвеститорите в дъщерните дружества на „Стара планина холд“.

Митанкин е известен със своята неуморна борба срещу неблагоприятни за капиталовия пазар закони, подзаконови нормативни актове и практики. Деен участник е в дейността на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Дружествата от „Стара планина холд“ публикуват ежемесечна информация за резултатите си в продължение на години. Митанкин въведе бланка в уеб страницата на „Стара планина холд“, чрез която акционерите могат да поискат получаване на дивидент. Той беше изпращан чрез банков превод.

Негова разработка беше „Загубените кодове в боновите книжки от масовата приватизация“. Случайно или не, неговият „Стара планина холд“ има най-висока стойност на една бонова книжка. Консултирал е много пъти редакционния екип на Investor.bg в дебрите на капиталовия пазар.

Митанкин редовно се включваше в темите за „Стара планина холд“ АД, „М+С Хидравлик“ АД, „Хидравлични елементи и системи“ АД и други от групата на холдинга във форума на Investor.bg, като отговаряше на въпроси, с което спечели симпатиите на инвестиционната общност.

Той е многократен лектор в Investor Finance Forum и многогодишен ДВИ на годината. Помогнал е на редица колеги директори за връзки с инвеститорите в дебрите на корпоративното управление и регулации. 

Една от малкото идеи, които той не подкрепяше, беше тази за мегафонд с акции от „Регистър А“ в Централен депозитар.

Дарител е за възстановяването на православен храм в с. Плана, община Столична.

От екипа на Investor.bg пожелаваме на Ники Митанкин щастливи пенсионерски години.

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Елхим-Искра АД(ELHM)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
Nice Man
преди 3 години
Би било добре да има повече ДВИ като него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
ceneto
преди 3 години
да е жив и здрав и успех с инвестициите му пожелавам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още