IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 4 март започва търговията с акциите на „Биодит“ АД

За търговия е допусната емисия в размер на 13 820 583 лв. с номинална стойност на акция от 1 лв.

18:53 | 01.03.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: &quot;Биодит&quot; АД</em></p>

Снимка: "Биодит" АД

В очакване на първата компания, която ще „хване бика за рогата" на пазар BEAM. Така Българската фондова борса обяви началото на търговията с акции на  „Биодит“ АД, което започва на 4 март.

За търговия е допусната емисия в размер на 13 820 583 лв. с номинална стойност на акция от 1 лв. Акциите са обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми.

Първично публично предлагане на пазара за растеж BEAM, с което беше увеличен капиталът на технологичната компания, се проведе на 21 януари, като акциите бяха презаписани над 2,6 пъти.

Припомняме, че БФБ допусна до търговия временна емисия акции, издадена от „Биодит" с цел осъществяване на първично публично предлагане на до 1 млн. обикновени безналични акции.

От четвъртък инвеститорите ще могат да търгуват компанията с постоянния ú борсов код BDT.

Часове след успешното IPO на „Биодит“, на което интересът на инвеститорите беше в пъти по-голям от очакваното, ръководството на компанията обяви желанието си да осигури допълнителна ликвидност на акциите и евентуално увеличаване на броя на акционерите.

Свързани компании:

Биодит АД(BDT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 6
redcretin
преди 3 години
Айде на рогата - а балъците ще хванат дедовия :) Батяяя къде си :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още