IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Монбат“ иска да строи завод за биполярни батерии във Враца

Инвестиционното намерение е подадено от дъщерното „Монбат Ен Би Пи“ ЕООД

13:22 | 10.04.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Производствена линия в Монбат АД Снимка: monbatgroup.com</p>

Производствена линия в Монбат АД Снимка: monbatgroup.com

Дружеството „Монбат Ен Би Пи“ ЕООД е подало инвестиционно намерение за изграждане на нов завод за биполярни батерии в гр. Враца. След този задължителен етап от подготовката на проекта за изграждане ще бъдат проведени редица процедури, включително изготвяне на оценка на въздействието върху околната среда, съобщава „Монбат“ АД чрез БФБ-София.

„Монбат“ АД е собственик на 100% от „Монбат Ен Би Пи“ ЕООД.

„Технологията за производство на иновативните биполярни батерии е лицензната технология GreenSeal®, закупена от водещата американска компания Advanced Battery Concepts в края на 2018 година“, се казва в съобщението.

„Групата „Монбат“ е световно представен производител на оловно-кисели и литиево-йонни батерии с близо 1000 служители и доказани процеси за управление на качеството и опазване на околната среда, здравето на работници и служители, местната общност и устойчивото развитие. Опитът на групата в рециклирането чрез изградените рециклиращи мощности в България, Сърбия, Румъния и Италия, както и високотехнологичната инженерингова италианска компания за решения в рециклирането, обработката на храни и преработката на отпадни води -  STC (Science, Technology and Consulting) S.R.L., гарантират пълно рециклиране на всички суровини от производството.“, заявяват от дружеството.

„На територията на производствената площадка ще бъдат разположени пречиствателни съоръжения, които са неразделна част от производственото оборудване и технологичната карта на процеса”, обещават от компанията.

Дружествата от икономическата група на „Монбат“ АД отчетоха спад с 15,8% на продажбите на годишна база до 23,88 млн. лв. през февруари 2020 г.

Реализираният консолидиран резултат от продължаваща дейност (без бизнес сегмент лед-осветление) преди облагане с данъци на дружествата от икономическата група на „Монбат“ АД за месец февруари 2020 г. е печалба в размер на 925 хил. лева, което представлява намаление от 54,6% спрямо съпоставимия период.

Акциите на „Монбат“ АД поевтиняват с 40% в последните 12 месеца до 4,1 лв. за акция и 159,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава 1 акция в капитала на „Монбат“ АД.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още