IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат АД внесе проспект за двойно листване

Пазарите, на които дружеството иска да се търгува, не се уточняват, но според източници на Investor.bg са проучвани борсите във Франкфурт и Варшава

15:47 | 01.11.10 г.
Монбат АД внесе проспект за двойно листване

Монбат АД е внесло в Комисията за финансов надзор проспект за допускане до търговия на 39-те млн. акции на дружеството на друг европейски регулиран пазар на ценни книжа, освен БФБ-София, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

"След потвърждаване на проспекта от страна на Комисията за финансов надзор и в зависимост от пазарната конюнктура, както и от наличните технически възможности за осъществяване на процедура по двойно листване на българска компания на друг европейски регулиран пазар, Управителният съвет на Монбат АД ще приеме конкретно решение за избор на съответен европейски регулиран пазар, до който да се заяви за допускане до търговия емисията акции на дружеството", се казва в съобщението.

Според източници на Investor.bg Монбат от дружеството са проучвали листване на борсите във Франкфурт и Варшава. Във Варшава вече се търгуват книжата на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ.

Планове за листване на Варшавската фондова борса са заявени и от Софарма АД.

През месец октомври 2010 г. Монбат АД е изкупило обратно 45 457 броя собствени акции при средна цена от 6,30 лева за една акция. Общият брой на притежаваните собствени акции към 31 октомври 2010 г. е 1 566 069 броя при средна цена от 6,13 лева за една акция.

За деветмесечието на 2010 г. Монбат АД отчита 13,14 млн. лв. неконсолидирана печалба при ръст на годишна база с 10,93%. Неконсолидираните продажби се увеличават със 76% на годишна база до 142 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на Монбат АД поевтиняват с 9,93% до 6,35 лв. за акция и 248 млн. лв. пазарна капитализация.

 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още