IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарните акционери на Алтерко блокират акциите си за 3 години

Решението им в момента се процедира за вписване в Централния депозитар

13:41 | 07.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Алтерко АД</em></p>

Снимка: Алтерко АД

Мажоритарните акционери на Алтерко АД са сключили договор, с който се задължават да не се разпореждат с притежаваните от тях акции за срок от 3 години, считано от 1 декември. Това обяви компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

На 30 ноември акционерите Димитър Димитров, Светлин Тодоров, Виктор Атанасов, Светозар Илиев и Мирче Атанасовски, притежаващи общо 13 140 000 акции от капитала на „Алтерко“ АД, са сключили договор помежду си в полза на дружеството. С него те се задължават да не се разпореждат с притежаваните от тях акции за срок от 3 години.

От компанията посочват, че на 1 декември - деня в който започна търговията с акции на Алтерко, Димитър Димитров, който е и изпълнителен директор на компанията, е заявил за вписване в Централния депозитар блокирането на всички притежавани от него акции.

„Към настоящия момент е в ход процесът по заявяване за вписване в Централния депозитар на блокирането на акциите и на останалите посочени акционери“, посочват от дружеството.

В съобщението се уточнява още, че поради факта, че част от тях са ангажирани  с менажирането на офисите на компанията зад граница, се очаква този процес да приключи до края на 2016 г. 

В първия ден от декември акциите на Алтерко официално започнаха да се търгуват на българската борса, а ръководството на компанията обеща добро отношение към инвеститорите и раздаване на дивиденти в следващите години.

Началото на търговията беше сложено часове, след като Алтерко обяви по-високи от очакваното резултати за деветмесечието.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Към 30 септември нетната печалба на холдинга е в размер на 1,6 млн. лв., като приходите от продажби нарастват с над 25% до 23,492 млн. лв. От продажбата на стоки, където влизат продажбите на часовниците MyKi, компанията е спечелила 1,6 млн. лв.

IPO-то на Алтерко беше второто от сектора на информационните и телекомуникационни технологии за последната година, след като през есента на 2015 г. на БФБ излезе софтуерният разработчик Сирма Груп Холдинг АД.

Акциите на Алтерко поскъпват с 0,5% към 13:20 часа в сряда. През последните пет дни акциите на компанията повишиха цената си с 5,95% при пазарна капитализация от 26,97 млн. лв. 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още