IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Корадо“ записа лек ръст на печалбата през деветмесечието

Очакванията за останалата част от годината към момента са предпазливо положителни

11:26 | 30.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Корадо-България&quot; АД</em></p>

Снимка: "Корадо-България" АД

„Корадо-България“ АД обяви 2% ръст на печалбата до 4,9 млн. лв. за деветмесечието, отчитайки позитивна промяна на няколко пазара, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Производителят на стоманени радиатори съобщи за позитивна тенденциятаи при продажбите, където намалението за периода януари – октомври е 10% в сравнение със спада от 18% през първата половина на годината.

От януари до края на септевмри са продадени 383 156 бр. отоплителни единици, в това число панелни радиатори, лири за баня и дизайнерски отоплителни тела. Продажбите на територията на страната са в размер на 7599 бр. отоплителни тела, което e приблизително 2% от общите продажби. Към страни партньори от ЕС (с изключение на България) са реализирани 341 615 бр. панелни и тръбни радиатори, а в държави извън Общността - 33 942 бр.

Наблюдава се спад от 3% в обема на реализиране продукти към държави от ЕС, както и значителен спад в продажбите към държави извън Европейски съюз. Продажбите за България отбелязват стабилизиране и повишаване спрямо същия период на 2019 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Компанията, която е част от чешката група „Корадо“, отчита и позитивна промяна на българския и украинския пазар. „С помощта на компанията-майка и нейните солидни позиции, „Корадо-България“ успя да намали загубите си през първото полугодие на тази година. Делът на продажбите към компанията майка е с 6% по-висок от всички продажби през миналата година. Компанията е в процес на догонване на резултатите си в Унгария и Румъния“, съобщи предприятието в официално съобщение.

От компанията майка заявиха, че са доволни от резултатите на българското дружество предвид специфичните условия на пазара през тази година.

Очакванията за останалата част от годината към момента са предпазливо положителни.

„Корадо-България“ следва стабилна дивидентна политика независимо от непредвидените през тази година обстоятелства, засегнали цели индустрии в света. Общото събрание на акционерите на компанията одобри през септември размера на дивидента за първото полугодие на тази година от 1, 4 млн. лв. от общата печалба в размер на 2,4 млн. лв., или 0,10 лв. на акция, запазвайки нивото от последните 6 месеца на 2019 година.

От началото на годината акциите на „Корадо-България“ поевтиняват със 7,2% при пазарна капитализация от 76,378 млн. лв.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още