IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на „БФБ“ с ръст от 26% до 2,4 млн. лв.

Консолидираните приходи от продажби на борсовия оператор се увеличават с 52% на годишна база до 5,3 млн. лв. за полугодието

08:54 | 28.08.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив

Операторът на българската борса -  „Българска фондова борса“ АД отчита ръст от 26% на консолидираната си печалба на годишна база до 2,44 млн. лв. за първото полугодие на 2019 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез уеб страницата му. Неконсолидираната печалба за същия период възлиза на 1,5 млн. лв. Така тя се оказва по-ниска от получените приходи от дивиденти в размер на 1,73 млн. лв. от „Българската независима електроенергийна борса“ ЕАД.

Консолидираните приходи от продажби на борсовия оператор се увеличават с 52% на годишна база до 5,3 млн. лв. за полугодието на 2019 г.

Само за второто тримесечие обаче приходите растат с доста по-бавен темп - 22%, до 2,56 млн. лв. Причината е, че „БНЕБ“ ЕАД беше придобито през февруари 2018 г. и полугодието на настоящата година не е напълно сравнимо с полугодието на миналата година. Вторите тримесечия обаче са сравними и ръстът от 22% е генериран изцяло от търговията с електрическа енергия, защото от търговията с акции и облигации няма ръст.

БФБ вече печели повече от информационно обслужване, отколкото от комисиони, показа неконсолидираният отчет.

Акциите на „Българска фондова борса“ АД поевтиняват с 18,7% през последните 12 месеца до 5 лв. за акция и 32,9 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,03155 лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба. Авторът притежава една акция в капитала на „БФБ“ АД.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още