IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комплексът Санта Марина в Созопол също остана без наемател в началото на сезона

Феърплей Пропъртис Мениджмънт мотивира решението си с противоепидемичната обстановка, затворените граници и задължителната карантина за пристигащите

09:23 | 22.05.20 г. 2
<p>
	Ресторант в комплекс Санта Марина гр. Созопол Снимка: santamarina.bg</p>

Ресторант в комплекс Санта Марина гр. Созопол Снимка: santamarina.bg

Редица магазини, ресторанти и басейни в комплекс „Санта Марина“, гр. Созопол, останаха без наемател в началото на летния сезон, съобщава собственикът на имотите и компанията, изградила апартмент-комплекса, „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ чрез Бюлетин Investor.bg.

„Санта Марина“ включва около 1 000 апартамента, изградени в последните около 15 години от „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ. Комплексът има характер на квартал на града, разположен точно над плажа при къмпинг „Златна рибка“.

При строителството „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ запази за себе си редица имоти в комплекса, като магазини, ресторанти, басейни, перална и други, с цел да гарантира по-качествена среда за купувачите на апартаменти.

Комплексът се ползваше от част от собствениците, предимно руски граждани, още от началото на май. В основните летни месеци в него се настаняваха както собственици на апартаменти, така и туристи в апартаменти, чийто собственици ги отдават чрез фирма за управление.

Комплексът има потенциал за малко по-широк сезон, както поради по-топлото време по Южното Черноморие, така и заради близостта до Созопол. Много собственици използват имотите си и извън активния сезон.

На 20 май 2020 г. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД е заявил, че се отказва от договора си да наема обекти в комплекса със съобщение до собственика „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ.

Договорът касаеше сграда с ресторант, магазини, спа, перално и открит басейн, също така Търговски комплекс 2, както и снек-бар, всички в Комплекс Санта Марина.

Ръководството на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД мотивира своите решения с „ефектите върху туристическия бранш и липсата на клиенти за туристическите услуги от въведените с извънредното положение противоепидемични мерки.  Впоследствие тези мерки се удължават с действащата до 14 юни 2020 г. извънредна епидемична обстановка, по време на която ще действат ограничения за влизане в България. Границите на Република България ще останат затворени, като всички пристигащи в страната, както български граждани, така и чужденци ще подлежат на задължителна 14-дневна карантина. Посочените обстоятелства по своя характер са форсмажорно обстоятелство, което продължава повече от 1 (един) месеца. Тези обстоятелства поставят „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД в положение на обективна невъзможност да заплащат наемна цена за всичките наети и неработещи обекти“, казва се в съобщението.

Само преди дни „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД се отказа и от наема на апартмент-хотел „Св. Иван Рилски“ в Банско.

Ръководството на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ е започнало незабавни преговори както с „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД, така и с други потенциални наематели за отдаване на обособени обекти във ваканционно селище „Санта Марина“, гр. Созопол, така че настоящата ситуация да не засегне собствениците и гостите в комплекса, и да бъде обезпечено нормалното протичане на летния туристически сезон.

„Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД и „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ са част от групата на „Феърплей Интернешънъл“ АД.

От самото начало на кризата „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ информира за ефектите от кризата около коронавируса и в средата на март 2020 г. разреши на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД да не плаща наем за хотела в Банско.

Акциите на дружеството поевтиняват с 35% в последните 12 месеца до 0,28 лв. за акция и 9,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
На 20 май 2020 г. Феърплей Пропъртис Мениджмънт ЕООД е заявил, че се отказва от договора си да наема обекти в комплекса със съобщение до собственика Феърплей Пропъртис АДСИЦ.----хахаха, вие сте супер нагли !!! всичките клетви на света са ви малко ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
velchev
преди 3 години
Ще купуваме евтини имоти. Неприятно, но все някой трябва да го направи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още