IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличенията на капитала на "ЕМКА" и "Северкооп - Гъмза Холдинг"*

В БФБ вече е постъпило заявление за допускане до търгувия на последващата емисия на "ЕМКА" АД

10:54 | 04.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор вписа увеличенията на капитала на "ЕМКА" АД и "Северкооп - Гъмза Холдинг" АД, като решението за това е взето по време на вчерашното заседание на регулатора. 

Емисията акции на "ЕМКА" АД е в размер на 193 950 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Емисията е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 21 505 776 лева на 21 699 726 лева. КФН вписва емисията в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Право да запишат акции от новата емисия на "ЕМКА" имаха всички членове на СД, прокуристът, търговският пълномощник, директорите на дирекции, заместник-директори, ръководителите направления, началник цехове и ръководители на отдели в дружеството към датата на Общото събрание на дружеството.

В четвъртък сутринта в Българска фондова борса е постъпило завление за допускане до търгувия на емисията на производителя на кабели и проводници. В ранния следобед БФБ допусна до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции „Standard”, последваща емисия акции на "ЕМКА" АД. Датата на въвеждане на търговия е 8 октомври 2018 г. 

Емисията на „Северкооп - Гъмза Холдинг“ АД е в размер на 2 673 899 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 2 лева всяка. Емисията е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 5 347 798 лева на 10 695 596 лева. Комисията е вписала емисията в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

*Информацията е актуализирана към 15:31 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още