IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличението на капитала на "Родна земя Холдинг"

Емисията е в размер на 19 999 997 броя акции с номинал 1 лев, а капиталът на дружеството се увеличава от 36 млн. лв. на малко над 56 млн. лв.

10:45 | 30.08.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор вписа емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа, като емисията е в размер на 19 999 997 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, издадена от „Родна земя Холдинг“ АД, гр. София, в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 36 010 600  лева на 56 010 597 лева. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

Комисията е издала разрешение на управляващо дружество „Карол Капитал Мениджмънт” ЕАД за прекратяването на договорен фонд „Адванс Консервативен Фонд“.

Николай Георгиев Маринов е одобрен за член на Съвета на директорите на НИД от затворен тип „Индустриален фонд” АД.

Комисията е вписала „МАП3“ ООД в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

От решенията разбираме още, че е изпратено уведомление до компетентните органи на всички държави членки на Европейския съюз за намерението на „БРОКЕР ИНС” OOД да извършва дейност по застрахователно посредничество при условията на свобода на предоставяне на услуги.

Писмо е изпратено и до „Софарма Трейдинг“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

КФН е изпратила писмо до „Граве България Животозастраховане” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с утвърждаване на „Прайсъотърхаускуперс Одит“ ООД и „Бейкър Тили Клиту и Партньори" ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г. на дружеството.

Писмо е изпратено и до „Застрахователна компания Лев Инс” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с утвърждаване на „Ековис Одит България“ ООД и „Одит-Корект“ ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г. на дружеството.

Комисията е изпратила писмо до „Животозастрахователен институт” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с утвърждаване на „Ековис Одит България“ ООД и „Одит-Корект“ ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г. на дружеството.

Писмо е изпратено и до „Българска агенция за експортно застраховане“ ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на Симеон Георгиев Личев за член на Надзорния съвет и на Панайот Филипов и Момчил Йорданов Ройнев за членове на Управителния съвет и изпълнителни директори на дружеството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още