IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличението на капитала на „Фаворит Холд“

Старозогорското дружество „Тракийски памук“ е отписано от регистъра на публичните компании

11:30 | 04.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор вписва емисия акции, издадени от „Фаворит Холд“ АД, гр. София, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Емисията е в размер на 23 500 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 2 356 923 лева на 2 380 423 лева.
 
Надзорът е отписал „Тракийски памук” АД, гр. Стара Загора, като публично дружество от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН. Отписана е и издадената от дружеството емисия ценни книжа в размер на 266 998 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.
 
От решенията разбираме още, че е прекратено производство по издаване на лиценз на „Глобъл Стратеджи” ЕАД за извършване на услуги и дейности по чл. 6, ал. 2, т. 1, 2, 4, 5 и 7 и на допълнителни услуги по чл. 6, ал. 3, т. 1-5 и 7 от Закона за пазарите на финансови инструменти (ЗПФИ).
 
КФН е изпратила писмо до „Уеб Медия Груп“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни необезпечени облигации, издадени от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още