IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа акциите от увеличението на капитала на "Софарма имоти"

Регулаторът е разрешил вливането на „Токуда Здравно Застраховане” ЕАД в ЗД „Съгласие“ АД

15:25 | 13.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа емисия акции на „Софарма имоти“ АДСИЦ с цел търговия на регулиран пазар, става ясно от решения на регулатора от последното му заседание в петък (10 ноември).

Припомняме, че увеличението на капитала на „Софарма имоти” приключи успешно в края на миналия месец. Подписката започна на 13 септември 2017 г. и приключи на 20 октомври 2017 г. с изтичането на предвидения краен срок, като 847 036 нови акции бяха записани и емисионната им стойност в общ размер на 5 505 734 лева беше изцяло внесена по набирателната сметка на дружеството.

Емисията е в размер на 847 036 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Тя е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 19 256 929 лв. на 20 103 965 лв.

От решенията на Комисията става ясно още, че до „Евролийз Груп” ЕАД, гр. София, е изпратено писмо с указания за отстраняване в едномесечен срок на установените непълноти и несъответствия в проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, както и за представяне на допълнителна информация.

Научаваме също така, че регулаторът е отказал да изпрати уведомление до компетентните органи на Република Гърция и Република Австрия относно намерението на ЗК „Юроамерикан“ АД  да извършва застрахователна дейност при условията на свобода на предоставяне на услуги, без да открива клон на територията на двете страни.

В същото време КФН разреши вливането на „Токуда Здравно Застраховане” ЕАД в ЗД „Съгласие“ АД, със седалище и адрес на управление в гр. София, бул. „Тодор Александров” № 141.

Още през май тази година Investor.bg писа, че застрахователното дружество „Съгласие” ЕАД иска да придобие 100% от капитала на „Токуда Здравно застраховане” ЕАД

Регулаторът съобщи още, че започва процедура по издаване на общ административен акт за определяне на размера на вноските за Гаранционния фонд по чл. 554, т. 1 от Кодекса за застраховането, както и на срока за тяхното извършване.

Комисията е изпратила писмо до застрахователната компания „Лев Инс“ АД с искане да предостави документи, като е  уведомила дружеството, че при неплащане на дължимите глоби и имуществени санкции комисията и нейните органи могат да откажат предоставянето на административна услуга.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още