IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на "ФАР" АД

Надзорът е потвърдил и проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от „СИИ Имоти” АДСИЦ

10:54 | 07.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции в размер на 2 500 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев, издадени от „ФАР“ АД, гр. София. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание . КФН е вписала „ФАР“ АД като публично дружество, както и посочената емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Надзорът е потвърдил проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от „СИИ Имоти” АДСИЦ, гр. София. Емисията е в размер на 20 000 000 лева, разпределени в 20 000 броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, обезпечени, неконвертируеми облигации с единична номинална и емисионна стойност 1000 лева всяка, издадени на 20 декември 2018 г. и с падеж на 20 декември 2026 г., с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 4,50% и с периодичност на лихвените плащания на 6-месечен срок. Посочената емисия облигации е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар.

От решенията разбираме още, че са одобрени биометричните таблици и техническия лихвен процент за определяне на размера на допълнителните пожизнени пенсии за старост, отпускани от „Задължителен универсален пенсионен фонд Алианц България“, утвърдени от Управителния съвет на Пенсионноосигурително дружество „Алианц България“ АД.

Одобрен е и техническият лихвен процент за определяне на размера на срочните професионални пенсии за ранно пенсиониране, отпускани от Професионален пенсионен фонд „ЦКБ-Сила“, утвърдени от Управителния съвет на Пенсионноосигурително акционерно дружество „ЦКБ-Сила“ АД.

„Балкан Иншурънс Брокерс“ ЕООД е вписан в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

Комисията е изпратила нотификационни форми до компетентните органи на Исландия, Лихтенщайн и Люксембург за намерението на инвестиционния посредник (ИП) „Трейдинг 212” ЕООД (предишно наименование „Авус Капитал“ ЕООД) да извършва дейност при условията на свободно предоставяне на услуги, без откриване на клон, както и изпраща нотификационни форми за промяна на данните за свободно предоставяне на услуги  и дейности, без откриване на клон на територията на Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Хърватия, Холандия, Чехия и Швеция.

КФН е изпратила писмо до „Еврохолд България“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на привилегировани акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Писмо е изпратено и до ЗАД „ОЗК-Застраховане” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с намерението на застрахователя да извършва дейност на територията на Република Италия при условията на свобода на предоставяне на услуги.           

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още