IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на емисия облигации на "Мотобул" ЕАД

Емисията на дружеството е в размер на 8800 броя облигации с единична номинална стойност 1000 лева всяка с падеж на 13 юни 2028 г.

12:02 | 12.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени корпоративни облигации, издадени от „Мотобул“ ЕАД. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Емисията е в размер на 8 800 броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, обезпечени, неконвертируеми облигации с единична номинална стойност 1000 лева всяка, издадени на 13 юни 2018 г. и с падеж на 13 юни 2028 г. Лихвеният процент е фиксиран в размер на 3,85%, а лихвените плащания са с периодичност на 6 месеца. Регулаторът е вписал „Мотобул” АД, гр. София, като емитент и посочената емисия облигации в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

От решенията разбираме още, че „Невек Мениджмънт” ООД е вписан в регистъра по чл. 30, ал. 1 от ЗКФН като лице, управляващо алтернативен инвестиционен фонд.

Комисията е признала придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Георги Александров Тонков.

КФН е издала одобрение за промени в устава на „Алтерон” АДСИЦ, гр. Варна.

Регулаторът е уведомил надзорните органи на Гърция, Унгария, Румъния, Словения и Великобритания, че има промяна в лиценза на инвестиционния посредник „Булброкърс” ЕАД и той ще предоставя по-малко инвестиционни услуги и дейности при условията на свободно предоставяне на услуги, без да открива клон, на териториите на техните държави.

Комисията е уведомила надзорния орган на Република Румъния, че застрахователното дружество „Животозастрахователен институт” АД има намерение да предоставя определени класове застраховки съгласно чл. 46, ал. 2 от КЗ на територията на Румъния при условията на свобода на представяне на услуги, без да открива клон.

КФН е изпратила писмо до „Застрахователна компания медико-21“АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобряването на Татяна Илиева Трифонова за лице, което осъществява функцията по вътрешен одит на застрахователното дружество.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още