IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект за емисия от 10 млн. акции на „Порт флот - Бургас"

Комисията не издаде окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от „Синергон Холдинг“ АД към "Светлина" АД

11:30 | 07.08.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия в размер на 10 000 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1,00 лев всяка, издадени от „Порт флот - Бургас” АД, гр. Бургас, и представляващи регистрирания капитал на дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Посочената емисия акции и „Порт флот - Бургас” АД, гр. Бургас,  са вписани като публично дружество в регистъра, воден от КФН.
 
Регулаторът е потвърдил проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации в размер на 25 000 000 лева, разпределени в 25 000 броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, обезпечени облигации, с номинална стойност от 1 000 лева всяка една, с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 4,4%, платим на 6-месечен период, с дата на емитиране 25 януари 2019 г. и дата на падеж 25 януари 2027 г., издадена от „Солар логистик“ ЕАД. Посочената емисия облигации и „Солар логистик” ЕАД, гр. София, са вписани като емитент в регистъра, воден от КФН.
 
От решенията разбираме още, че е вписана емисия в размер на 650 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1,00 лев всяка, издадена от „Финанс асистанс мениджмънт” АДСИЦ, гр. София, и представляваща регистрирания капитал на дружеството в регистъра, воден от КФН. „Финанс асистанс мениджмънт” АДСИЦ, гр. София, е вписан като публично дружество в регистъра, воден от КФН.
 
Комисията не е издала окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от „Синергон Холдинг“ АД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Авал Ин” АД, гр. София, на 43 879 бр. акции от капитала на „Светлина“ АД, гр. Сливен, от останалите акционери на дружеството.
 
КФН е одобрила изменения и допълнения в Правилника за организацията и дейността на Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми „ДСК – Родина“, приети от Управителния съвет на Пенсионно осигурителна компания „ДСК - Родина“ АД.
 
Одобрения има и за изменения и допълнения в Правилниците за организацията и дейността на „Ен Ен Универсален пенсионен фонд”, „Ен Ен Професионален пенсионен фонд” и „Ен Ен Доброволен пенсионен фонд”, приети от Съвета на директорите на „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество” АД.
 
Одобрени са изменения и допълнения в Правилниците за организацията и дейността на Универсален пенсионен фонд “Съгласие”, Професионален пенсионен фонд “Съгласие” и Доброволен пенсионен фонд “Съгласие”, приети от Съвета на директорите на Пенсионно осигурителна компания „Съгласие“ АД.
 
Комисията е отказала да издаде потвърждение на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар в Европейския съюз на емисия обезпечени облигации, издадени от Холдинг „Нов век” АД, гр. София.
 
Изпратено е писмо до „Бългериан Еъруейз Груп” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия необезпечени облигации, издадени от дружеството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още