IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отказа да потвърди проспекта за облигации на „Блексий Ритейл Инвест“ АД

Надзорът е заличил „УНИ РИСК” ООД и „ПАК – 2006” ООД от регистъра на застрахователните брокери

11:06 | 18.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор отказа да потвърди проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия конвертируеми обезпечени облигации, издадени от „Блексий Ритейл Инвест“ АД, гр. София. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

КФН е издал одобрение на пенсионноосигурително дружество "Топлина“ АД за изменения и допълнения в правилниците за организация на дейността на управляваните от него Универсален пенсионен фонд „Топлина“, Професионален пенсионен фонд „Топлина“ и Доброволен пенсионен фонд „Топлина“.

Одобрение е издадено и на „Пенсионно осигурително дружество – Бъдеще” АД за изменения и допълнения в правилниците за организация на дейността на управляваните от него Универсален пенсионен фонд – „Бъдеще”, „Професионален пенсионен фонд – Бъдеще” и „Доброволен пенсионен фонд – Бъдеще".

От решенията разбираме още, че Павел Огнянов Панайотов е одобрен за член на управителния съвет на Застрахователна компания „Лев Инс” АД.

Комисията е утвърдила „Грант Торнтон“ ООД и „РСМ БГ“ ЕООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г., годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ на „Застрахователна компания Юроамерикан” АД.

Надзорът е заличил „УНИ РИСК” ООД и „ПАК – 2006” ООД от регистъра на застрахователните брокери.

КФН е уведомила Белгийския надзорен орган за финансови услуги и пазари (Financial Services and Markets Authority – FSMA), че инвестиционното дружество HORIZON, управлявано от KBC Asset Management NV, Белгия, може да извършва публично предлагане на територията на Република България на 3 класа ценни книжа на подфондове KBC ExpertEase Defensive Tolerant, KBC ExpertEase Dynamic Tolerant и KBC ExpertEase Highly Dynamic Tolerant.

Надзорните органи на Полша, Испания и Италия са уведомени, че има промяна в лиценза на инвестиционния посредник „Булброкърс” ЕАД и той ще предоставя по-малко инвестиционни услуги и дейности при условията на свободно предоставяне на услуги, без да открива клон, на териториите на техните държави.

Комисията е уведомила надзорния орган на Република Полша относно намерението на „Животозастрахователен институт” АД да извършва застрахователна дейност на територията на Република Полша при условията на свободно предоставяне на услуги, без да открива клон, по определени класове застраховки съгласно чл. 46, ал. 2 от КЗ.

От КФН са взели решение да изпратят писмо до управляващото дружество „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписването на дружеството в регистъра като лице, управляващо алтернативен инвестиционен фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още