IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри нов член на УС на Фонда за компенсиране на инвеститорите

Комисията преустановява разпространението и продажбата на непрофесионални клиенти на бинарни опции на и от територията на Република България от 3 юли 2019 г.

09:50 | 03.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор е одобрила, по постъпилото предложение от Асоциация на банките в България (АББ), Ирина Петкова Казанджиева-Йорданова за член на управителния съвет на Фонда за компенсиране на инвеститорите (ФКИ). Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

Надзорът е одобрил Калоян Масларски за член на Съвета на директорите на управляващото дружество „Делтасток управление на активи” ЕАД.

Одобрени са и изменения и допълнения в Правилника за организацията и дейността на Доброволен пенсионен фонд „ЦКБ-Сила“, приети от Управителния съвет на ПОАД „ЦКБ-Сила“ АД.

КФН е издал одобрение за промени в устава на „Финанс асистанс мениджмънт” АДСИЦ, гр. София.

От решенията разбираме още, че е издаден общ административен акт, с който се преустановява разпространението и продажбата на непрофесионални клиенти на бинарни опции на и от територията на Република България, считано от 03 юли 2019 г.

Комисията е приела прилагане на опростени изисквания спрямо инвестиционни посредници и институции по чл. 1, ал. 1, т. 3 – т. 9 от Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници при изготвяне на плановете за възстановяване, съответно за преструктуриране, съгласно изискванията на чл. 25, ал. 1 от същия закон.

Надзорът е изпратил писмо до Холдинг „Нов век“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар в Европейския съюз на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

Писмо е изпратено до „Премиер Фонд“ АДСИЦ, гр. Варна, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

КФН е изпратила писмо и до „Феникс Капитал Холдинг“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия необезпечени облигации, издадени от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още