IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН не забрани на „Тремо Мениджмънт“ да придобие 51% от УД „Тренд Асет Мениджмънт”

Надзорът е одобрил нов член на УС на управляващо дружество „ДСК Управление на активи” АД

17:35 | 20.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор не издаде забрана на „Тремо Мениджмънт“ ООД за придобиване на пряко квалифицирано участие в размер на 51% от капитала на УД „Тренд Асет Мениджмънт” АД. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на днешното му заседание. 

Надзорът е одобрил Светослав Спасов Велинов за член на Управителния съвет на управляващо дружество „ДСК Управление на активи” АД.

Комисията е издала одобрение на управляващо дружество „Астра Асет Мениджмънт” АД за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ и на Правилата за оценка на портфейла и за определяне на нетната стойност на активите на управляваните от него договорни фондове „Астра Баланс“, „Астра Глобал Екуити“, „Астра Кеш плюс“, „Астра Комодити“ и „Астра Енерджи“.

От решенията разбираме още, че „Бейкър Тили Клиту и партньори” ООД и „АФА” ООД са утвърдени като одитори, които да  за извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г., както и на годишните справки, доклади и приложения на застрахователно дружество „Дженерали Застраховане” АД

КФН е утвърдила „Бейкър Тили Клиту и партньори” ООД и „АФА” ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г., както и на годишните справки, доклади и приложения на застрахователно дружество „Джи Пи Презастраховане” ЕАД.

Регулаторът е утвърдил „Мазарс“ ООД и „Одитконсулт“ ООД като одитори, които да извършат проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г., както и на годишните справки, доклади и приложения на ЗАД „ДаллБогг: Живот и Здраве” АД.

Комисията е съгласувала избора на „Захаринова Нексиа“ ООД и „Ековис одит България“ ООД като одитори, които да извършат проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2019 г. на Пенсионноосигурително дружество "Топлина" АД и управляваните от него пенсионни фондове.

Съгласуван е и избора на „Прайсуотърхаускупърс Одит“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД като одитори, които да извършат проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2019 г. на  Пенсионноосигурително дружество „Алианц България“ АД и управляваните от него фондове.

КФН е отнела частично лиценза на инвестиционния посредник „София Интернешънъл Секюритиз” АД по искане на дружеството, а именно да извършва услуги и дейности по чл. 6, ал. 2, т. 3 и 6 и допълнителната услуга по чл. 6, ал. 3, т. 6 от ЗПФИ. Разширява обхвата на издадения лиценз на същото дружество за извършване на дейност като инвестиционен посредник с допълнителната услуга по чл. 6, ал. 3, т. 7 от ЗПФИ.

Надзорът е взел решение да изпрати писмо до „МАП3“ ООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още