IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН не издаде окончателна забрана за търговото за "Марицатекс"

Мажоритарният акционер „Индустриален холдинг – Доверие“ АД предлага на останалите акционери по 0,65 лева за акция

10:44 | 21.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е решила да не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „Индустриален холдинг – Доверие“ АД за закупуване на 46 674 броя акции от капитала на „Марицатекс“ АД, гр. Пловдив, от останалите акционери на дружеството.

Това се вижда от решенията на регулатора, публикувани на сайта му.

„Индустриален холдинг – Довелие“ АД издаде търгово предложение за 46 674 акции с право на глас на останалите акционери на пловдивското дружество в началото на ноември 2021 г. Предложената цена е 0,65 лв. на акция.

КФН обаче наложи временна забрана на търговото.

В началото на януари „Индустриален холдинг – Доверие“ публикува коригирано търгово при същата цена – 0,65 лева на акция.

„Индустриален холдинг - Доверие“ притежава 422 247 акции от капитала на „Марицатекс“, което представлява 90,05% от гласовете в общото събрание. 

Плановете на „Индустриален холдинг - Доверие“ са да отпише „Марицатекс“ като публично дружество.

„Марицатекс“ e създадено като предприятие за производство на текстил. През 2010 г. е взето решение за спиране на текстилното и всички свързани с него производства. Прекратени са трудовите договори на всички работници и служители, с изключение на тези, чиято работа не е пряко свързана с производствения процес и са необходими за стопанисване на активите на дружеството.

До момента дейността на дружеството се ограничава до отдаване под наем и експлоатация на собствени недвижими имоти. 

Свързани компании:

Марицатекс АД(MTEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още