IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН назначи квестор в Цитадела Кепитъл Мениджмънт

Клиентите на останалия без лиценз инвестиционен посредник могат да прехвърлят активите си в друг или по лична сметка

10:31 | 27.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН назначи квестор в Цитадела Кепитъл Мениджмънт

Комисията за финансов надзор (КФН) назначи квестор в Цитадела Кепитъл Мениджмънт ООД, съобщава финансовият регулатор, като добавя, че клиентите на инвестиционния посредник могат да прехвърлят активите си в друг или по лична сметка.

Надзорният орган е назначил Наталия Ангелова Кумпикова за квестор в посредника, който остана без лиценз, като това е отразено в Търговския регистър още на 5 януари 2016 г.

Клиентите на Цитадела Кепитъл Мениджмънт ООД имат възможност да посочат друг инвестиционен посредник, при който да прехвърлят финансовите инструменти, пари и други активи, както и да подадат нареждане за прехвърляне на притежавани от тях финансови инструменти по лична сметка в Централен депозитар АД и да посочат банкова сметка, по която да бъдат преведени паричните им средства, пише КФН в съобщение, публикувано на сайта на органа.

За целта е необходимо да бъде подадено нареждане в офиса на квестора на адрес: гр. София, площад „Славейков” № 1, вх. А, ет. 2, тел. 02/980 75 77, всеки работен ден от 10 ч. до 12 ч. или от 13 ч. до 16 ч.

Квесторът има задължение да уведоми всички клиенти на Цитадела Кепитъл Мениджмънт за приключването на дейността на посредника и възможността да прехвърлят активите си по лична сметка или при друг инвестиционен посредник.

КФН обръща внимание, че квесторът не разполага с архива на посредника, с оглед на което е възможно част от адресите на клиентите да не са актуални и тези клиенти да не получат изрични съобщения.

Всеки клиент има право да подаде нареждане за прехвърляне на активите си в офиса на квестора в срок 5 работни дни от получаване на съобщение. Клиентите, които не са получили съобщения следва да се свържат с квестора и да подадат нареждане във връзка с активите си във възможно най-кратък срок от публикуване на настоящото съобщение.

Притежаваните активи на клиенти, които не подадат изрично нареждане, ще бъдат прехвърлени съответно по тяхна сметка в Централен депозитар АД и по обща банкова сметка на клиенти, които не са получили паричните си средства.

Последните ще могат да изтеглят дължимите им парични средства от тази сметка в срок 5 години съгласно представен на банката списък на клиентите, чиито пари се съхраняват по тази сметка, поясняват още от КФН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още