IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН наложи временна забрана на търговото към „Север – Холдинг” АД

Открити са административни производства за заличаване на застрахователните агенти ЕТ „Трувекс – Владимир Славков“ и ЕТ „Кокиче – Мария Живкова“ от регистъра

11:30 | 17.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Зора 2005” ЕООД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник „АБВ Инвестиции“ ЕООД, гр. Варна, на 258 185 броя акции от капитала на „Север – Холдинг” АД, гр. Варна, от останалите акционери на дружеството. Това стана ясно от решенията на наздора, взети по време на вчерашното му заседание. 

От решенията разбираме още, че Даниела Панова Петкова, Ангелинка Стоянова Петрова, Васил Любенов Яначков, Димана Ангелова Ранкова и Мирослав Крумов Маринов са одобрени за членове на Управителния съвет на ПОК „Доверие“ АД. Издадено е одобрение и на Гералд Вебер, Клаус Мюледер, Петер Хьофингер и Сдружение „Конфедерация на независимите синдикати в България“ (КНСБ) за членове на Надзорния съвет на същата компания. Герхард Грунд е одобрен за независим член на Надзорния съвет на ПОК „Доверие“ АД.

КФН е одобрила Дойчо Динев Дойчев за член на Съвета на директорите на „Пенсионноосигурителен институт“ АД.

Владислав Русев Русев, Павлин Деков Петков, Цветомир Серафимов Илиев са одобрени за членове на Управителния съвет на ПОД „Алианц България“ АД. Комисията е издала одобрение и на Валерий Петров Петров и на Кристоф Плейн за членове на Надзорния съвет, а на Иван Паскалев Паскалев за прокурист на същото дружество.

Минко Христов Герджиков, Венелин Иванов Милев и Андрей Илиев Шотов са одобрени за членове на Съвета на директорите на ПОК „Бъдеще“ АД, а Трифон Генчев Грудев и Йордан Горанов Генчев за независими членове на Съвета на директорите на същото дружество.

КФН е одобрила още Силвия Тенчева Габровска и Георги Петров Личев за членове на Управителния съвет на ПОК „Топлина“ АД.

Николай Димитров Борисов е одобрен за независим член на Надзорния съвет на Пенсионноосигурително акционерно дружество „ЦКБ-СИЛА“ АД.

По време на последното си заседание регулаторът е одобрил Иоанис Парменион Партениотис за независим член на Съвета на директорите на ПОК „СЪГЛАСИЕ“ АД, а Огнян Николов Георгиев за член на Съвета на директорите на същото дружество.

Съгласуван е изборът на ПОК „Доверие“ АД „КПМГ Одит“ ООД и „ПрайсуотърхаусКупърс Одит“ ООД да бъдат одитори, които да извършат проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2019 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

Комисията е открила административни производства за заличаване на застрахователните агенти ЕТ „Трувекс – Владимир Славков“ и ЕТ „Кокиче – Мария Живкова“ от регистъра, воден от КФН.

КФН е приела на второ гласуване Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 46 от 11.04.2012 г. за реда и начина за изплащане на компенсации от Фонда за компенсиране на инвеститорите. Предстои обнародване на наредбата в „Държавен вестник“.

Надзорът е взел решение за изпращане на писмо до управляващото дружество „ОББ Асет Мениджмънт” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение за промени в Правилата за оценка на портфейла и за определяне на нетната стойност на активите на управляваните от него договорни фондове „ОББ Платинум Облигации“, „ОББ Патримониум Земя“, „ОББ Платинум Евро Облигациии“, „ОББ Премиум Акции“, „ОББ Глобал Фарм Инвест“, „ОББ Глобал растеж“, „ОББ Глобал Детски Фонд“, „ОББ Глобал Дивидент” и „ОББ Балансиран Фонд“.

Писмо е изпратено и до УД „Аларик Кепитъл” АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на разрешение за преобразуване на ДФ „Аларик – Глобални Суровини” чрез вливане в ДФ „Аларик –  Хибриден Депозит”.

Решение за изпращен на писмо има и до „ЦКБ Риъл Истейт Фонд“ АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение за промени в устава на дружеството.

КФН е изпратила писмо до „Рекрекс Консултинг” ЕOOД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с намерението на дружеството да извършва дейност по застрахователно посредничество на територията на Република Румъния при условията на правото на установяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още