IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде временна забрана за търговото на „Синергон Холдинг“ към „Светлина"

Комисията е изискала допълнителна информация и документи във връзка с вписване на "Рила Брокерс" ЕООД в регистъра на застрахователните брокери

09:56 | 17.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор е издала временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Синергон Холдинг“ АД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Авал Ин” АД, гр. София на 43 879 бр. акции от капитала на „Светлина“ АД, гр. Сливен от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от решенията на надзора, взети по време на вчерашното му заседание.

КФН е издала одобрение на УД „Стратегия Асет Мениджмънт” АД за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ и в Правилата за оценка на портфейла и за определяне на нетната стойност на активите на договорен фонд (ДФ) „Профит” и ДФ „Престиж”.

Одобрени са и изменения и допълнения в Правилниците за организацията и дейността на „Задължителен универсален пенсионен фонд Алианц България”, „Задължителен професионален пенсионен фонд Алианц България”, „Доброволен пенсионен фонд Алианц България” и „Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми Алианц България”, приети от Управителния съвет на „Пенсионно осигурително дружество Алианц България” АД.

Комисията е утвърдила „Ековис Одит България“ ООД и „Одит-Корект“ ООД като одиторски дружества, които да извършат съвместна проверка и заверка на ГФО за 2019 г. и на годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ, на „Застрахователна компания България Иншурънс” АД .

От решенията разбираме още, че „Закаринова Нексиа” ООД и „Ековис одит България” ООД са утвърдени като одиторски дружества, които да извършат съвместна проверка и заверка на ГФО за 2019 г. и на годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ на Застрахователно акционерно дружество „ОЗК-Застраховане” АД.

КФН е уведомила Люксембургската Комисия за надзор на финансовия сектор, че управляващото дружество Schroder Investment Management S.A., Luxembourg, може да започне да предлага на територията на Република България 7 класа ценни книжа на подфонд GLOBAL ENERGY TRANSITION на инвестиционно дружество Schroder International Selection Fund.

Регулаторът е изпратил нотификационна форма до компетентния орган на Република Италия относно намерението на Застрахователно акционерно дружество „ОЗК-Застраховане” АД да извършва дейност в Република Италия при условията на свобода на предоставяне на услуги, по определени класове застраховки съгласно чл. 46, ал. 2 от КЗ.

Писмо е изпратено и до Регулаторния орган на Федерална Република Германия (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht - BaFin) за потвърждаване на получената нотификация относно намерението на „JFD Bank” AG (старо наименование ACON Bank) инвестиционен посредник, лицензиран от BaFin, да извършва дейност чрез установяване на клон на територията на Република България.

Комисията е изпратила писмо до „Рила Брокерс“ ЕООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

КФН е определила за съществена трета държава САЩ във връзка с прилагане на ниво на антицикличен капиталов буфер за експозиции за кредитен риск към трети държави съгласно чл. 117 от Наредба № 50. Нивото на антицикличния буфер за трето тримесечие на 2019 г. към експозиции в тази държава е 0%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още