IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН иска от „Тексим Банк“ информация относно проспекта за публично предлагане

Комисията одобрява София Антонова за изпълнителен директор на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС“ АД

19:34 | 20.02.20 г.
<p>
	<span style="color:#000000;"><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></span></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор ( КФН) ще изпрати писмо до „Тексим Банк“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за публично предлагане и допускане до търговия на регулиран пазар на конвертируеми необезпечени облигации, информират от комисията на своя сайт. 

По време на днешното си заседание КФН взе още няколко решения. Едно от тях е отказ да издаде потвърждение на проспект за първично публично предлагане на акции, които да бъдат издадени от „Първа инвестиционна банка“.

Освен това Комисията реши да издаде „временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Феникс Капитал Холдинг“ АД за закупуване чрез инвестиционен посредник „АВС ФИНАНС“ АД на 4 621 009 акции (48.89 %) от капитала на „Ексклузив Пропърти“ АДСИЦ от останалите акционери на дружеството.

КФН одобрява Силвия Лозанова за ръководител на функцията по вътрешен одит на „Българска агенция за експортно застраховане“ (БАЕЗ) и издава допълнителен лиценз на дружеството по клас застраховки „Гаранции“.

 Също така Комисията одобрява София Антонова за изпълнителен директор на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС“ АД.

 КФН вписва „Сопет Брокер“ ООД в регистъра на застрахователните брокери, воден от комисията.

Тя ще заличи „Офис-България“ ООД от регистъра за застрахователните брокери, воден от КФН.

КФН изпраща писмо до „Черноморски Холдинг“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия необезпечени облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още