IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН иска информация от „235 Холдингс“ за проспект за публично предлагане на акции

Допълнителна информация е поискана и от „Ди Ви Асет Мениджмънт“ ЕАД във връзка с издаване на одобрение на Боян Миленков за член на СД на дружеството

12:15 | 14.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор е изпратила писмо до „235 Холдингс“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание.

КФН е изпратила писмо и до управляващото дружество „Ди Ви Асет Мениджмънт“ ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на Боян Миленков за член на Съвета на директорите на дружеството.

От решенията разбираме още, че на второ гласуване е приета Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 46 от 11 април 2012 г. за реда и начина за изплащане на компенсации от Фонда за компенсиране на инвеститорите. Предстои обнародването ѝ в „Държавен вестник“.

На второ гласуване е приета и Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 50 от 19 юни 2015 г. за капиталовата адекватност, ликвидността на инвестиционните посредници и осъществяването на надзор за спазването им. Предстои обнародването ѝ в „Държавен вестник“.

Комисията е приела на второ гласуване Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 55 от 11 юли 2017 г. за определяне на регулираните пазари от трети държави, които са еквивалентни на регулираните пазари или многостранни системи за търговия в държава – членка на Европейския съюз, или в друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Предстои обнародването ѝ в „Държавен вестник“.

От КФН са изразили намерение да спазват в надзорната си практика издадените от Европейския орган за ценни книжа и пазари Насоки относно бенчмарковете с малка значимост съгласно Регламента за бенчмарковете (ESMA70-145-1209). Насоките са публикувани на страницата на КФН в рубрика „Нормативна уредба“, „Насоки и препоръки на европейските надзорни органи“ - ESMA.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още