IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е одобрила проспекта на "Телематик Интерактив България"

Регулаторът е издал временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Глобал Солар“ ЕООД за закупуване на 30% от капитала на "Варвара термал вилидж"

18:49 | 27.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила проспект за публично предлагане на емисия акции, издадени от „Телематик Интерактив България“ ЕАД, съобщават от регулатора.

Емисията е в размер до 400 000 броя нови обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с номинална стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на „Телематик Интерактив България“ ЕАД, гр. София, и до 400 000 броя съществуващи акции с емисионна стойност за всяка нова и съществуваща акция, определена в ценовия диапазон от 50 лева (минимална емисионна стойност) до 75 лева (максимална емисионна стойност), с ISIN код BG1100014213.

КФН вписва емисията в размер до 400 000 броя нови акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, и „Телематик Интерактив България“ ЕАД като емитент, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията.

С отделно решение регулаторът е издал временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Глобал Солар“ ЕООД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Карол“ АД на 750 000 броя акции (30%) от капитала на „Варвара термал вилидж“ АДСИЦ от останалите акционери на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още