IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капиталът на "Топливо" ще бъде увеличаван 5 години до 15 млн. лв.

Загубата за миналата година ще бъде покрита със средства от неразпределени печалби

16:17 | 19.05.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Топливо АД</em></p>

Снимка: Топливо АД

Капиталът на „Топливо“ ще бъде увеличаван в продължение на 5 години до достигане на 15 млн. лева. Това ще стане с промени в устава на дружеството, които ще бъдат гласувани от акционерите на предстоящото редовно общо събрание.

Заседанието е предвидено да се проведе на 22 юни в София, вижда се от поканата и материалите, публикувани на сайта x3news.com.

В устава ще бъде записано, че на основание чл. 196 от Търговския закон, който предвижда овластяване на управителния съвет чрез устава на съответното дружество да се даде възможност да увеличава капитала до определен номинален размер чрез издаване на нови акции, съветът на директорите на „Топливо“ да взема решения за увеличаване на капитала чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции до достигане на общ номинален размер от 15 млн. лева.

В момента капиталът на дружеството е малко над 5,4 млн. лева.

Акционерите ще гласуват също така балансовата загуба на „Топливо“ в размер на малко над 2,2 млн. лева да се покрие от неразпределената печалба за минали години. Дружеството няма да изплаща дивидент. Последно компанията е плащала дивидент за 2005 г. в размер на 0,25 лева на акция бруто.

Предвижда се също така общото събрание да гласува освобождаването на Димитър Георгиев Назърски от съвета на директорите. На негово място се предлага в управителния орган на компанията да влезе Асен Василев Ценков, както и да му се определи брутно месечно възнаграждение в размер на 3100 лева.

Ще се гласува и промяна на възнагражденията на Бедо Доганян и Преслав Козовски на, съответно, 15 хил. лева и 10 хил. лева бруто на месец.

Предвижда се променливо допълнително възнаграждение за членовете на съвета на директорите на „Топливо“ в размер на 300 хил. лева. Общо 40% от него ще се изплаща разсрочено за период от 3 години.

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
toto 2
преди 1 година
За "добре свършена работа " си гласуват увеличения на заплатите .Поне от 10 г. не е била на печалба ...Няма такива нагляри
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още