IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капиталът на Алтерко Роботикс ще бъде увеличен

Капиталът ще бъде увеличен срещу парична вноска в размер на 1 499 000 лв.

17:44 | 28.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Алтерко АД</em></p>

Снимка: Алтерко АД

Капиталът на "Алтерко Роботикс" ЕООД ще бъде увеличен с 1 499 000 дружествени дяла с номинална стойност от по 1 лев всеки, възлизащи общо на 1 499 000 лева, които се записват от едноличния собственик на капитала "Алтерко" АД, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Капиталът ще бъде увеличен срещу парична вноска в размер на 1 499 000 лв.

Увеличението на капитала се извършва съобразно целите, посочени в Проспекта за първично публично предлагане на 1,5 млн. акции на „Алтерко” АД, приключило успешно на 25 октомври 2016 г. По-точно става дума за оборудване на развоен център в България за разработката на нови технологии в сферата на "Интернет на нещата", оборотни средства за производството и реализацията на продукти от категорията SHE и MYKI, инвестиции за навлизането на нови пазари от региона на Латинска Америка и реклама и участие в световни изложения, с цел международно популяризиране на компанията.

Увеличението на капитала на Алтерко Роботикс няма да доведе до промяна в размер на 5 и повече на сто от приходите или печалбата, или друг финансов показател на емитента „Алтерко“ АД, тъй като срещу стойността на увеличението дружеството ще придобие дълготрайни активи - дружествени дялове със същата стойност.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Независимо от това, увеличението може да повлияе върху решението на инвеститорите при вземането на инвестиционно решение, а оттам и косвено върху пазарната цена на акциите, търгувани на регулиран пазар, посочват от компанията в съобщението си.

Едноличен собственик на капитала и вносител на паричната вноска е "Алтерко" АД.

Увеличението на капитала на „Алтерко Роботикс“ ЕООД е в полза и на двете страни. Капиталът на дъщерното дружество Алтерко Роботикс ще бъде увеличен от 1 000 лева на 1 500 000 лева, разпределен в 1 500 000 броя дружествени дялове, всеки с номинална стойност 1 лев. „Алтерко“ АД ще придобие същия брой дялове от увеличението на капитала.

Алтерко е холдинг със статут на публично дружество и притежава 100% от капитала на  Алтерко Роботикс. Акциите на дружеството поскъпнаха с 0,4% на 28 декември до 2,4 лв. за брой. Пазарната капитализация е 36 млн. лв.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още