IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Холдинг Варна“ увеличава капитала си

Броят на акциите, предложени за записване, е 1 250 000

15:09 | 27.08.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: investor.bg</em></p>

Снимка: investor.bg

Една от най-ликвидните компании на Българска фондова борса, включена във водещия индекс SOFIX, “Холдинг Варна“ АД обяви намерение за увеличение на капитала. Това става ясно от решение на Управителния съвет на дружеството, разпространено чрез сайта www.x3news.com.

Броят на акциите преди увеличението на капитала на "Холдинг Варна" е 5 235 900, като броят на издадените права съответно е също 5 235 900. Броят на акциите, предложени за записване, е 1 250 000. Номиналната стойност на една акция е 1 лев, а емисионната - 36 лв. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Съотношението между издадените права и новите акции е 4,18871993, като срещу всяка съществуваща акция ще бъде издадено едно право, даващо възможност за записване на приблизително 0,23873642 нови акции по емисионна стойност. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по коефициент 4,18871993. При получаване на число, което не е цяло, същото се закръгля към по-малкото цяло число.

Увеличението на капитала „Холдинг Варна“ АД ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени най-малко 500 хил. нови акции.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно седем дни след датата на оповестяване на съобщението за публично предлагане.

За инвестиционен посредник, който да обслужи увеличението на капитала, е избран „Реал Финанс“ АД – град Варна. 

Свързани компании:

Холдинг Варна AД(HVAR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
Магдалена
преди 5 години
Благодаря, че обърнахте внимание. Проверихме и се оказа, че има разминава в съобщението до БФБ и чрез другата информационна система. Коригирано е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
petyob
преди 5 години
Объркали сте капиталът с брой акции!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още