IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕвроФинанс предлага дигитално в България взаимните фондове на Amundi

На този етап през мрежата на българския посредник са достъпни 50 от фондовете на компанията за управление на активи

08:53 | 03.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Инвестиционният посредник "ЕвроФинанс", част от "Еврохолд България" АД, и най-голямата компания за управление на активи в Европа - Amundi Asset Management, стартират партньорство при предлагането на взаимни фондове на българския пазар. Българските инвеститори - индивидуални и институционални, ще могат да придобиват дялове от глобалните взаимни фондове на Amundi чрез мрежата на ЕвроФинанс изцяло дигитално, като използват мобилното приложение за отдалечена е-идентификация и е-подпис на компанията Evrotrust Technologies, поясняват от Еврохолд България.

Така ЕвроФинанс се превръща в първата небанкова финансова институция в България, която предлага взаимните фондове на Amundi. 

На този етап през мрежата на българския посредник са достъпни 50 от фондовете на компанията за управление на активи, които са подбрани и съобразени с профила на българските инвеститори. Взаимните фондове на Amundi дават възможност за доходоносни инвестиции и изграждане на диверсифициран портфейл с потенциал за генериране на стабилен доход.  

“Нашият най-важен приоритет е да улесним достъпа на българските инвеститори до глобалните финансови пазари. Благодарение на сътрудничеството с европейския лидер в управлението на активи - Amundi, ние можем да предложим на клиентите широк спектър от взаимни фондове с разнообразна инвестиционна насоченост. Фондовете на нашия партньор са много добра възможност за инвестиране в професионално управляван глобален портфейл”, коментира Тома Каврошилов, изпълнителен директор на ЕвроФинанс.

Amundi Asset Management е и сред водещите компании в своя сектор в световен мащаб. Компанията управлява активи за над 1,6 трлн. евро чрез шест инвестиционни центъра в целия свят. „Използваме големия си опит, за да предложим на българските инвеститори висококачествена услуга и първокласни възможности за доходоносни инвестиции. Отличните познания, които имаме за глобалните пазари, ни дават възможност да осигурим много добре структурирани продукти, покриващи пълната гама от инвестиционни възможности”, пояснява Явор Ачев, мениджър на Amundi Asset Management за България.  

“Имаме удоволствието точно преди края на годината да започнем сътрудничество с ЕвроФинанс, която е сред големите компании за инвестиции в България, както и първата и единствена засега небанкова финансова институция-дистрибутор на нашите взаимни фондове“, пояснява Франк дьо Плеси, главен изпълнителен директор на Амунди Асет Мениджмънт Чехия, която отговаря за дейността на компанията в региона. 

Голямо предимство за инвеститорите от това партньорство е, че ще могат изцяло дигитално и чрез смартфона си да подписват необходимите документи за придобиване на дялове от глобалните взаимни фондове. Това е възможно благодарение на отдалечените e-идентификация и е-подпис на българската компания Evrotrust, чието приложение вече е интегрирано от ЕвроФинанс и ще е безплатно за клиентите на инвестиционния посредник.

Amundi Asset Management e най-голямото дружество за управление на активи в Европа, а по размер на управляваните активи се нарежда сред първите 10 в световен мащаб. Amundi управлява активи за над 1.6 трилиона евро чрез шест инвестиционни центъра в целия свят. Централата му се намира в Париж. Компанията се търгува публично от ноември 2015 г. Amundi има над 100 милиона индивидуални и институционални корпоративни клиенти по целия свят.  

"ЕвроФинанс" пък е част от бизнес групата "Еврохолд България" АД и е една от големите инвестиционни компании на българския капиталов пазар. Основан е през 1994 г. и е първият и единствен български инвестиционен посредник, пълноправен член на Deutsche Börse Group. Собственият капитал на ЕвроФинанс е 14 млн. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още