IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енерго-Про Варна вече е еднолично акционерно дружество

Промяната в правната форма на компанията майка на отписаните от публичност Енерго-Про Мрежи и Енерго-Про Продажби е вписана в Tърговския регистър на 5 юли

14:42 | 06.07.16 г.
Енерго-Про Варна вече е еднолично акционерно дружество

Енерго-Про Варна ЕООД е преобразувано в еднолично акционерно дружество (ЕАД). Промяната в правната форма на компанията е вписана в Tърговския регистър на 5 юли 2016 г.

Енерго-Про Варна ЕАД е мажоритарен собственик на дружествата Енерго-Про Мрежи, Енерго-Про Продажби, които вече не са публични, и едноличен собственик на Енерго-Про Енергийни услуги.

След преобразуването в ЕАД компанията се управлява от Управителен съвет в състав Момчил Андреев, Стефан Абаджиев и Георги Коршия.

Енерго-Про Варна ЕАД се представлява пред трети лица от председателя на УС и главен изпълнителен директор Момчил Андреев самостоятелно, както и от Георги Коршия и Стефан Абаджиев заедно. В управлението на дружеството ще участва и Надзорен съвет в състав Петър Милев, Властимил Оуржада и Рада Пеева.

В компаниите от групата работят близо 2 300 служители. Чрез своите дъщерни дружества Енерго-Про Мрежи и Енерго-Про Продажби компанията осъществява разпределение и доставка на електрическа енергия на територията на Североизточна България. Енерго-Про Енергийни услуги пък е един от доставчиците на свободния пазар на електроенергия в България.

Енерго-Про Варна ЕАД е част от чешката група Енерго-Про, която осъществява производство, разпределение и търговия с електрическа енергия. Компаниите от групата осъществяват разпределение и снабдяване с електроенергия на над 2 млн. клиенти в България и Грузия.

Енерго-Про притежава 47 електрически централи и е един от най-активните търговци на електроенергия в региона на Централна и Източна Европа. В компаниите от групата в световен мащаб работят над 8 хил. служители в 9 държави.

Свързани компании:

Енерго-Про Мрежи АД(2EG)

Енерго-Про Продажби АД(4ES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още