IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно на Софарма Трейдинг придоби собственика на Farma.bg

След сделката Софармаси ЕООД ще може да продава лекарства онлайн

16:56 | 30.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дъщерно на Софарма Трейдинг придоби собственика на Farma.bg

Дъщерното дружество на Софарма Трейдинг АД - Софармаси ЕООД, придоби Фарма Онлайн ЕООД – оторизираният онлайн търговец на дребно на всички продукти, предлагани в сайта www.farma.bg, информира фармацевтичният дистрибутор чрез БФБ-София.

Онлайн аптеката е партньорски проект на Софарма Трейдинг АД и Спортал Медия Груп, който стартира преди две 2 години. В резултат Farma.bg официално започва дейността си преди малко повече от година и добива популярност сред българските потребители, пазаруващи в интернет лекарствени средства без рецепта, козметика, витамини, хранителни добавки и други продукти за здраве и красота.

Farma.bg се ползва от над 330 хил. потребители месечнo. Основните предимства на онлайн аптеката са обширното портфолио от над 6 500 продукта, налични на склад, бърза доставка до 24 часа, атрактивни цени и промоционални предложения, както и уникалната за българския пазар консултация в реално време с квалифициран магистър-фармацевт, става ясно от съобщението до БФБ-София.

Софармаси ЕООД от своя страна е проект на Софарма Трейдинг АД, стартирал в средата на 2015 г., надграждащ стратегията на компанията за диверсификация на дейността й в различни пазарни сегменти.

Софармаси ЕООД предоставя ритейл услуги към крайни потребители, оперирайки аптеки под марката SOpharmacy. Концепцията на новите аптеки е разработена с помощта на международни експерти, като предлага съвременен подход в обслужването на здравните потребности на българските пациенти.

Новината идва дни, след като финансовият директор на Софарма Трейдинг Димитър Богомилов разкри плановете на дружеството в тази насока в рамките на Четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum.

Придобиването на Farma.bg е част от стратегията и дългосрочната визия на Софарма Трейдинг АД за развитие на ритейл дейността на компанията в България, като плановете за развитие в близко бъдеще целят онлайн потребителите да имат достъп до някои преимущества на концепцията Sopharmacy.

Същевременно ще се запазят и надграждат силните страни на търговската платформа Farma.bg, които вече са оценени от нейните лоялни потребители, пише още в съобщението на Софарма Трейдинг до борсата.

След една сделка днес акциите на Софарма Трейдинг АД поскъпват с 0,95% до 5,3 лв. за брой и 174,397 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и 0,27 лв. брутен дивидент на акция.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още