IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно дружество на „Алтерко“ е отложило покупката на недвижим имот с месец

Това трябваше да стане до 16 март 2020 г., но двете страни са се договорили за нова дата в края на април 2020 г.

09:27 | 19.03.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: allterco.com</p>

Снимка: allterco.com

Дружеството „Алтерко Пропъртис“ ЕООД е потвърдило намерението си за финализиране покупката на недвижим имот на предварително определената дата – 16 март 2020 г., но е договорено завършването на сделката да стане на по-късна дата в края на април 2020 г., съобщи компанията майка „Алтерко“ АД.

Продавачът също е потвърдил намерението си за сключване на сделка.

Дружеството ще оповести допълнително информация във връзка с финализирането на продажбата, съгласно законовите изисквания.

„Алтерко Пропъртис“ ЕООД сключи предварителен договор за покупка на недвижим имот за 500 000 евро без ДДС на 3 февруари 2020 г.

Имотът е съседен на притежаваната от дружеството бизнес сграда в района на кв. Кръстова вада с обща площ 610 кв. м. Цената на квадратен метър е около 820 евро.

По преценка на мениджмънта на „Алтерко“ АД това е добра възможност за разширяване на сградния фонд за целите на осигуряване на допълнителни офис и складови помещения, които да отговарят на потребностите на дъщерните дружества на холдинга.

На 18 февруари 2020 г. Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за увеличение на капитала на „Алтерко“ АД. Планираше се процесът по публичното предлагане да започне в началото на март 2020 г. Предлагат се до 3 млн. акции при емисионна цена от 3 лв. на акция. Минимумът за успех на предлагането е записването на 1 млн. нови акции.

Акциите на „Алтерко“ АД поскъпват с 4,51% в последните 12 месеца до 2,78 лв. за акция и 41,7 млн. лв. пазарна капитализация. Повишението е по-голямо защото е разпределен брутен дивидент от 0,18 лв. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още