IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дронамикс Кепитъл" набра 5,867 млн. лв. от аукциона

Близо 4,5 пъти са презаписани акциите на дружеството по време на аукциона днес

15:37 | 02.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БФБ АД</em></p>

Снимка: БФБ АД

Аукционът на „Дронамикс Кепитъл“ АД приключи със 100% записани акции и набрани максимално заложените 5,867 млн. лева.

Дружеството продаде всичките предложени 5 334 081 акции при цена от 1,1 лева, с което осъществи шестото успешно IPO на пазара beam на БФБ тази година.

Сключени са общо 1 129 сделки с акции на компанията, показва базата данни на Investor.bg. Най-големият пакет акции, изтъргуван днес, е от 248 хил. броя, а най-малкият – от само 2 броя.

Близо 4,5 пъти са презаписани акциите на дружеството по време на аукциона днес, съобщават от Българската фондова борса (БФБ).

Дружеството „Дронамикс Кепитъл“ е специално създадено, за да даде достъп на инвеститорите до стартъпа за безпилотни доставки на товари „Дронамикс“.

Компанията разработва безпилотен самолет за доставка на товари до 350 кг товар на до 2500 км разстояние – „Черен лебед“ (Black Swan). Тя има сключени договори за партньорства с 40 летища в Европа и още 20 на други места по света.

Самолетът е със специален дизайн за къса писта, като на всеки център, от който ще се оперира, ще има местен наземен екип. Първоначално ще оперират от летища, но целта е да включат пристанища, логистични центрове, индустриални зони.

Дружеството няма да продава дронове, а ще оперира полети. Иновацията се базира на стандартизирани лоукост дронпорт, дрон и автоматизирана система.

Свързани компании:

Дронамикс Кепитъл АД - временна емисия(DRO1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още