IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До дни стартира увеличението на капитала на „Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“

Дружеството издава емисия от 24 045 904 броя нови, обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас и номинална стойност 1 лев

11:11 | 06.08.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Марина Кейп</em></p>

Снимка: Марина Кейп

До дни ще започне процедурата по увеличението на капитала на „Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“ АДСИЦ, става ясно от проспекта на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Очакванията са до края на септември емисията да е вписана в Търговския регистър, Комисията за финансов надзор и Централния депозитар, вижда се от публикувания документ.

„Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“ увеличава капитала си от 6 011 476 лева на 30 057 380 лева чрез издаването на 24 045 904 броя нови, обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас и номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1 лев всяка.

Процедурата ще се счита за успешна, ако бъдат записани най-малко 15 255 474 акции.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на публикуването на съобщението за публичното предлагане. До три работни дни след изтичането на тези 7 дни Централният депозитар ще открие сметки за права въз основа на данните от книгата на акционерите.

Срещу всяка една съществуваща акция на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт ще се издава едно право. При получаване на число, което не е цяло, ще се закръгля към по-ниското цяло число. Едно право ще дава възможност за записване на 4 нови акции.

Правата ще започнат да се прехвърлят и записването на акции ще започне след изтичането на седемте работни дни от датата на публикуването на съобщението. Аукционът на неупражнените права ще се проведе на петия работен ден след приключването на срока за прехвърляне.

Записването на акции ще се счита за действително при внасяне на цялата емисионна стойност на записаните акции до крайния срок по сметка на дружеството в „Уникредит Булбанк“.

Дружеството притежава комплекса „Марина Кейп“ в Ахелой, както и „Гранд Боровец“ в Боровец. 

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още