IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорите на „Доверие ОХ“, „Софарма“ и „Софарма Трейдинг“ с обща онлайн среща

Досега срещата беше на живо и на нея присъстваше само директорът на „Софарма“

13:42 | 27.05.20 г.
<p>
	<em>В последно време акциите на &quot;Доверие обединен холдинг&quot; АД са сред най-добре представящите се. В посочените графики не се отчитат изплатените от &quot;Софарма&quot; и &quot;Софарма Трейдинг&quot; АД дивиденти. Реално и &quot;Софарма Трейдинг&quot; АД с дивидента от 0,3 лв. се справя по-добре от SOFIX в избрания едногодишен период

В последно време акциите на "Доверие обединен холдинг" АД са сред най-добре представящите се. В посочените графики не се отчитат изплатените от "Софарма" и "Софарма Трейдинг" АД дивиденти. Реално и "Софарма Трейдинг" АД с дивидента от 0,3 лв. се справя по-добре от SOFIX в избрания едногодишен период

Изпълнителните директори на „Софарма“ АД, „Софарма Трейдинг“ АД и „Доверие обединен холдинг“ АД ще проведат обща онлайн среща с инвеститорите на 5 юни 2020 г. от 12 ч. до 13 ч., съобщи „Софарма“ АД чрез Бюлетин Investor.bg.

На същата дата са общите събрания на акционерите на „Софарма“ АД и „Софарма Трейдинг“ АД, а общото събрание на акционерите на „Доверие обединен холдинг“ АД е на 24 юни 2020 г.

За първи път директорите на трите дружества се събират на една среща. Тя ще замени известното в инвестиционната общност „кафе с Огнян Донев“, което се провеждаше в паузата между събранието на акционерите на „Софарма“ АД, което традиционно беше сутринта, и това на „Софарма Трейдинг“ АД, което традиционно беше следобяд в същия ден и на същото място.

„Софарма“ АД притежава около три четвърти от капитала на „Софарма Трейдинг“ АД и малко под една четвърт от капитала на „Доверие обединен холдинг“ АД, като е най-голям акционер и в двете дружества.

В последните години „Доверие обединен холдинг“ АД е притегателната сила за все по-голяма част от срещата „кафе с Огнян Донев“, защото акциите поскъпнаха, а инвеститорите се вълнуват от резултатите на придобитата банка в Република Молдова, в която виждат голям потенциал.

„Софарма“ АД и „Доверие обединен холдинг“ АД са сред 15-те компании в основния индекс SOFIX, a „Софарма Трейдинг“ АД не е в него само защото заедно със „Софарма“ АД преминават границата от 20% тегло в индекса и това автоматично изключва „Софарма Трейдинг“ АД.

Акционерите, инвеститорите и заинтересованите лица, които имат желание да участват в онлайн срещата, могат да заявят това на електронен адрес irevents@sopharma.bg, за да получат регистрационна форма и информация за начина на присъединяване, както и възможност предварително да зададат своите въпроси.

“Софарма“ АД приканва всички акционери на Дружеството да упражнят правото си на глас по обявените точки от дневния ред на Общото събрание, свикано за 5 юни 2020 г., чрез кореспонденция. В стремежа си да запази нормалната работа на всички органи на управление на “Софарма” АД и същевременно да не подлага на риск здравето на заинтересованите лица в условията на пандемия, Съветът на директорите осигурява възможност за предварително упражняване на правото на глас на акционерите.

Накратко, гласуването с кореспонденция означава акционерът да се яви предварително пред нотариус, волята му за гласуване по всяка точка от дневния ред да бъде заверена и този документ да бъде пратен в дружеството преди датата на събранието.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на „Доверие обединен холдинг“ АД.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още