IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централната банка на Ирландия одобри проспект на Еврохолд за EMTN програма

Компанията планира срещи с инвеститори в Европа

16:14 | 25.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

„Еврохолд България“ АД стартира програма за необезпечени средносрочни еврооблигации (Euro Medium Term Note Programme). Това ще позволи на холдинга при необходимост да привлича финансиране на части, в избрани от компанията периоди и при благоприятна пазарна среда, съобщи ръководството на компанията.

Базовият проспект за EMTN програмата на "Еврохолд България" вече е одобрен от Централната банка на Ирландия. По този начин компанията ще може да регистрира бъдещи облигационни емисии на Ирландската фондова борса.

"Еврохолд България" планира и серия от срещи с инвеститори в Европа, на които ще представи подробно EMTN програмата.    

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
EMTN програмата не представлява набиране на средства, а създава подходяща инфраструктура за тази цел. Тя е популярен инструмент за финансиране в корпоративния сектор в развитите страни и улеснява достъпа до капитал на международните пазари.

EMTN програмата предоставя значителна гъвкавост на емитента по отношение на параметрите на отделните облигационни емисии в рамките на програмата - размер, лихви, падежи и т. н.   

„Ние сме първата българска компания, която ще предложи подобна програма. EMTN програмата отговаря напълно на стратегията ни за финансиране на холдинга чрез максимално гъвкав достъп до международните пазари с цел утвърждаването на бизнеса ни в Югоизточна Европа“, коментира Кирил Бошов, председател на УС на "Еврохолд България".

Акциите на Еврохолд поевтиняват 4,29% от началото на годината. Пазарната капитализация е 88,123 млн. лв. 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още