IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ очаква технологични и производствени фирми да използват схемата с ваучерите

Предстои мярката да бъде разяснена на семинари за бизнеса

10:31 | 16.07.18 г.
БФБ очаква технологични и производствени фирми да използват схемата с ваучерите

Секторите технологии и производство вероятно ще проявят най-голям интерес към обявената преди дни ваучерна схема за подкрепа на малки и средни предприятия, които искат да се листнат на борсата. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите на Българска фондова борса (БФБ).

Всеки ваучер ще бъде на стойност до 50 хил. лева, като бюджетът е осигурен по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. 

„Към програмата вече има предварителен интерес, което дава надежда, че тя ще бъде успешна“, каза Големански в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Предприятията ще получат подпомагането, след като постигнат целта за набиране на минимум 10 пъти стойността на ваучера като капитал.

В телефонен разговор Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес (НСМСБ), коментира, че новата мярка се предприема за улесняване на достъпа до финансиране. Тя очаква да бъдат организирани обучителни семинари и индивидуални консултации за фирмите, които кандидатстват.

Големански потвърди, че БФБ предвижда семинари за малкия и среден бизнес, които може би ще започнат през септември.

„Привличаме огромен ресурс от около 40 посредника и 20 банки, които могат да работят за промотирането на тази програма сред малкия и среден бизнес", заяви той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още