IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ и Централен депозитар организират „Ден за акции“ на 8 юни

На този ден индивидуалните инвеститори с до 15 изпълнени поръчки и не повече от 2 хил. лв. на единична поръчка ще бъдат освободени от такси и комисиони

11:43 | 21.04.16 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Българска фондова борса-София АД (БФБ) и Централен депозитар АД организират второ издание на инициативата „Ден за акции“, съобщават от двете институции. Тази година тя ще се проведе на 8 юни.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), които са директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от „Основен пазар“ на БФБ-София без такси и комисиони към БФБ, ЦД и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Организаторите предвиждат специалната възможност да важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2 хил. лв. на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ-София и ЦД в „Деня за акции“, няма да таксуват своите клиенти физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия. Участващите инвестиционни посредници ще станат ясни на по-късен етап.

Целта на инициативата „Ден за акции“ е да подобри инвестиционната култура и да увеличи знанието за капиталовите инструменти в България. Миналата година инициативата се проведе на 10 юни.

„В условията на клонящи към нулата доходи по депозити за нас е ключово да стимулираме интереса към инвестициите в акции. Считаме, че инициатива като „Ден за акции” е ефективен начин да ангажираме вниманието на индивидуалните инвеститори към вложения в инструменти търгувани на нашата борса“, коментира членът на Съвета на директорите на БФБ-София Георги Български.

„Индивидуалните инвеститори са важни за успеха на всяка фондова борса и ние сме убедени, че подобряването на финансовото знание и инвестиционната култура в страната ни ще предпоставят този успех. Затова двете организации водим системна и последователна политика и инициативата „Ден за акции“ е част от нея“, допълва и Васил Големански, който е изпълнителен директор на БФБ-София и ЦД.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
Спящият бик
преди 7 години
За купуване кеш не остана, ако пък взема да продам акции за 30 бона - направо ще срутя борсата!? Как да се възползвам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 2
ceneto
преди 7 години
е добре е ако имаш или искаш акции от основен пазар,с онова недоразумение басе маркет кво правим дето има 1.5 милярда капитализация и дневен оборот 500лв в момента, ама наще са фонд ще правят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
strol
преди 7 години
Можеше да има добър резултат,стига слабоумните от ГЕРБ да не бяха на власт.С Тиквун и черешарчето БФБ няма шанс,във Винету за фондова борса нищо не пише.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
sylver88
преди 7 години
Това е добре, за индивидуални играчи като мен например, които правим сделки за 200-300 лв, крайна сметка 2 лв са си 2 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Ceco
преди 7 години
"Индивидуалните инвеститори са важни за успеха на всяка фондова борса и ние сме убедени, че подобряването на финансовото знание и инвестиционната култура в страната ни ще предпоставят този успех. Затова двете организации водим системна и последователна политика и инициативата Ден за акции е част от нея, допълва и Васил Големански"....та... понеже са ТОЛКОВА ВАЖНИ индивидулните инвеститори, за това Големански иска да им секвестира акциите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още