IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ допусна до търговия акциите от увеличението на капитала на ФНИБ АДСИЦ

Датата на въвеждане за търговия е 20 ноември

16:45 | 16.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Българска фондова борса допусна до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент за дружества със специална инвестиционна цел, акциите от увеличението на капитала на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ. Решението е взето по време на днешното заседание на Съвета на директорите на БФБ.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Емисията е в размер на 14 491 925 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 20 150 000 лева на 34 641 925 лева. 

Датата на въвеждане за търговия на последващата емисия на ФНИБ АДСИЦ е 20 ноември.

Само един ден преди решението на БФБ Комисията за финансов надзор вписа емисията в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар.

Увеличението на капитала на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ беше вписано в Търговския регистър на 6 ноември  - почти три месеца след крайната дата за внасяне на пари по набирателната сметка по увеличението на капитала, която беше 14 август 2018 г.

Набраните средства от увеличението на капитала ще бъдат използвани за строителство на офис сграда в София в София тех парк (на 4-ти километър, срещу зала Арена Армеец).

Акциите на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ поевтиняват с 13,51% в последните 12 месеца до 1,92 лв. за ценна книга. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0341072 лв. на акция.
 

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още