IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Арко Фонд за Недвижими Имоти" сменя органите на управление в края на април

Акционерите ще гласуват и промени в устава на дружеството след продажбата му през февруари

14:05 | 20.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ" ще проведе извънредно общо събрание на акционерите на 27 април от 15 часа за промени в органите на управление след продажбата на дружеството на компанията за недвижими имоти Bulgarian Property Developments в края на февруари, става ясно от поканата за общото събрание, разпространена чрез БФБ –София.

Като точки от дневния ред са включени гласуване за възнаграждението на новите членове на Съвета на директорите и промяна на обслужващото дружество. Предвижда се промяна в адреса на управление на „Арко Фонд за Недвижими Имоти“ АДСИЦ в гр. София, ул. Филип Кутев № 137, бл.1 ет. 2;

Акционерите ще гласуват и промени в устава на дружеството. При липса на кворум събранието ще се проведе на 14.05.2018 г. от 15.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 13.04.2018 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 11.04.2018 г.

Припомняме, че естонската група Arco Vara („Арко Вара“) продаде българското си дружество "Арко фонд недвижими имоти" АДСИЦ на компанията за недвижими имоти Bulgarian Property Developments (BPD).

Естонската група аргументира решението си с „липсата на ясна цел за фонда в близко бъдеще“, което е станало причина ръководството да предприеме стъпка към продажбата на дъщерното си дружество.

„Доколкото знам, досегашните собственици са търсили пари от пазара. За разлика от тях, нашата основна цел не е да се финансираме от акционерите, а да се възползваме от този статут в различни направления, ако щете дори и данъчно“, обясни тогава пред Investor.bg Павел Бандилов, директор "Бизнес развитие" на BPD.

Той описа стъпката като „стандартно поведение“, целящо да се възползва от всички ползи на пазара, което компанията иска да покаже пред своите партньори и клиенти.

„Публичният статут ще ни даде доверието на пазара“, категоричен беше Бандилов.

Свързани компании:

БПД Индустриален Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ(BPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още