IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" влиза в програма за анализи на ЕБВР

Кампанията цели да компенсира недостатъчната аналитична информация за листнати компании от региона

17:21 | 19.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Алтерко&quot; АД</em></p>

Снимка: "Алтерко" АД

Технологичната компания „Алтерко“ АД  влиза в обхвата на Програмата за покритие с анализи на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщи Българска фондова борса.

Програмата, по която партньор е Българска фондова борса, стартира през май и има за цел да увеличи публичния достъп до инвестиционни анализи на акции на 19 компании в България, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Словения, Литва, Латвия и Естония.

Консултантът на ЕБВР по проекта – инвестиционната банка Wood & Company, вече публикува първите доклади за Градус, Софарма и Сирма Груп Холдинг.

Всички доклади за „Алтерко“ ще бъдат на английски език, безплатни и публично достъпни на уебсайта на специално създадения за проекта аналитичен хъб. Общият брой на изготвените анализи за компанията ще бъде най-малко пет за двугодишния период на инициативата.

За участие в програмата са взети под внимание компании, отговарящи на критериите на MiFID II за малки и средни компании. Програмата съответства изцяло на целите на екшън плана на Европейската комисия за създаване на съюз на капиталовите пазари. 

Хъбът за анализи е онлайн среда за оповестяване, предназначена за публикуване и разпространение на анализи на акции на избрани МСП, листнати на фондовите борси на България, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения. Той цели да увеличи публично достъпните анализи на ценни книжа на листнати МСП и да компенсира недостатъчната аналитична информация за тях.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още