IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко ще оптимизира разходите с покупката на нова бизнес сграда

Компанията планира да наеме нови служители и да развие лаборатория за IoT устройства

14:32 | 29.09.17 г.
<p>
	<em>Изпълнителният директор на Алтерко Димитър Димитров, Снимка: Алтерко АД</em></p>

Изпълнителният директор на Алтерко Димитър Димитров, Снимка: Алтерко АД

Алтерко АД сключи окончателен договор за придобиване на дружествените дялове на „Алтерко Пропъртис“ ЕООД, съобщи дружеството чрез БФБ - София.

Крайната цена на придобиване на 100% от капитала на новоучреденото дружество възлиза на малко над 1,8 млн. евро.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
С придобиване на дружествените дялове освен още едно дружество в капиталовата систруктура, „Алтерко“ придобива бизнес сграда с паркоместа, която ще послужи за реализиране на бъдещите планове на компанията и се очаква да доведе до оптимизиране на разходите.

Сградата, разположена в района на бул. „Черни връх“, дава възможност за разширяване на бизнеса и увеличаване на персонала. Капацитетът на сградата позволява да се генерират допълнителни приходи от наем на отделни площи, с които да бъдат покривани част от разходите за нейната поддръжка за сметка на инвестицията в нови кадри и проекти, посочват от компанията.

От оперативна гледна точка инвестицията ще обедини всички български компании от групата под един покрив и ще послужи за изграждането на оборудвана със средства от европейски програми високотехнологична лаборатория за развитие на IoT устройства от брандовете MyKi, She и Shelly.

Прехвърлянето на дружествените дялове на „Алтерко Пропъртис“ ЕООД предстои да бъде вписано в Търговския регистър.

Акциите на Алтерко поевтиняват с малко над 5% от началото на годината до 2,22 лв. при пазарна капитализация от 33,33 млн. лв.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още