IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко": Клиентите ни могат да инвестират в компанията като частни инвеститори

При достатъчен брой акционери ще осъществим плана за листване на чужди борси, посочиха Димитър Димитров от компанията за мобилни услуги и Виктор Манев от Impetus Capital

20:00 | 10.06.20 г.
<p>
	Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

"Алтерко" взе решение да осъществи първично публично предлагане на ценните си книжа едновременно в Германия, Италия и България. По отношение на Германия и Италия основната причина е, че компанията има най-много клиенти и най-голям пазарен дял в тези две страни. Получаваме на ежедневна база запитвания от наши клиенти, които се  интересуват по какъв начин да инвестират в компанията и как да са част от нейното развитие. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията, която предлага мобилни услуги и продукти.

Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, заяви, че това е рядък уникален шанс, в който клиентите на "Алтерко" са големи фенове и лоялни към продуктите. "Поради това оценихме, че желанието на тези клиенти да участват в успеха на компанията си заслужава да бъде използвано", посочи той.

По думите на Димитров в България интересът към компанията също е достатъчно голям.

"Бихме искали да дадем възможност на клиентите да инвестират в компанията като частни инвеститори. Ако имаме достатъчен брой акционери, това би спомогнало за осъществяването на плана ни за листване на чужди борси", заяви той.

Според Манев необходимостта на скъсяването на доставките ще създаде нови възможности и вероятно отварянето на нови капацитети в България.

„Това е тенденция, която ще се наблюдава през следващите месеци“, прогнозира той.

Димитров информира, че финансовите резултатите през април и май на компанията "стартираха стръмно нагоре".

"Причината е, че германските и италианските дистрибутори през този период възстановиха работната си дейност и имаха нужда да възстановят приходите си. Поради това рязко увеличиха поръчките си", уточни той.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.

 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още