IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алкомет: Влизането в SOFIX увеличи трикратно търговията с акциите ни

Компанията очаква 2017 да бъде втората най-добра година в историята на дружеството

13:05 | 31.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Влизането в индекса SOFIX помогна на търговията с акциите на "Алкомет". След тази новина постигнахме трикратно увеличение на търговията, заяви Петър Станчев, директор за връзки с инвеститорите и финансов мениджър на дружеството, по време на конференцията „Шумът на парите“.

По думите му присъединяването на компанията към състава на основния индекс е подкрепило и финансовите резултати на дружеството. „2017 г. ще бъде втората най-добра година в историята на дружеството“, заяви Станчев.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Тези резултати ни помогнаха да започнем да инвестираме сериозно в компанията. Имаме мащабна инвестиционна програма за 40 млн. евро в двата основни цеха. Ще закупим оборудване от водеща германска компания“, заяви финансовият мениджър, като прогнозира 35% ръст на производството през тази година, запазване на ретабилността и дори нейното увеличаване.

По думите му със сигурност ETF-ът, репликиращ SOFIX, е спомогнал за представянето на акциите на компанията. Той добави, че през тази година компанията планира около 5% скок на нетната печалба и оборот от около 350 млн. лв.

От началото на годината акциите на Алкомет поскъпват с 26,5%, а през последната една година ръстът в цената на книжата е със 132,9% при пазарна капитализация от 330,334 млн. лв.

Свързани компании:

Алкомет АД(ALCM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още