IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Трейс" ще гласуват за бонуси до 15% от печалбата преди данъци

Бонусите може да възлязат на около 16,67% от нетната печалба

09:45 | 14.10.20 г. 2
<p>
	<em>Реконструкция на общински път Каменар &ndash; Поморие. Снимка: tracebg.com</em></p>

Реконструкция на общински път Каменар – Поморие. Снимка: tracebg.com

Акционерите на „Трейс груп холд“ АД ще гласуват за променливо възнаграждение (бонуси) за членовете на Управителния и Надзорния съвети до 15% от печалбата преди данъци на дружеството, показват материалите към свиканото за 6 ноември 2020 г. общо събрание на акционерите. Поканата е обявена чрез „Българска фондова борса“ АД.

Тъй като данък печалба в България в момента е 10%, бонусите може да възлязат на около 16,67% от нетната печалба, бидейки 15% от брутната печалба (резултата преди данък печалба).

Печалбата преди данъци на „Трейс груп холд“ за 2019 г. е 15,726 млн. лв., следователно бонусите за членовете на НС и УС може да достигнат около 2,35 млн. лв.

Членовете на Надзорния съвет и Управителния съвет имат и право на постоянно възнаграждение, което се гласува от акционерите. В момента шестимата членове на НС и УС получават месечно 68 700 лв., или 824 400 лв. годишно.

Същевременно от „Трейс груп холд“ АД обявиха първа копка на градски комплекс "Атана" в кв. "Дружба" в София, в близост до бул. "Цариградско шосе" и метростанция „Дружба“.

Комплексът е разположен в ъглов имот на кръстовището между бул. “Цветан Лазаров“ и ул. “Обиколна“ в непосредствена близост до Метростанция „Дружба“, с бърз достъп до бул. "Цариградско шосе" и летище София.

Градски комплекс "Атана" е със застроена площ 1 372 кв. м. Включва три жилищни и една офис секция, с ресторант, търговски обекти, възможности за спорт и други активности и развлечения. Има подземни и наземни гаражи с двупосочна рампа и асансьори за автомобили.

Акциите на „Трейс груп холд“ са сред добре представящите се в кризата, като поскъпват с 21,92% в последните 12 месеца до 3,56 лв. за брой и 86 млн. лв. пазарна капитализация. За сравнение, индексът SOFIX се справя далеч по-слабо, като се понижава с 24% в последните 12 месеца до 424,46 пункта на 13 октомври 2020 г.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
zap
преди 3 години
сериозно ще захлеби и "корифея на асфалта"- акад. Антон Дончевhttps://***.tracebg.com/bg/content/акад-антон-дончевСлед като е получил около 130 хил. лв от заплати (12 х68 700 /6), сега ще вземе и бонус за отсечката до Своге, където падна автобуса и загинаха 20 човека!Вместо да е в затвора!!СРАМ и ПОЗОР !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
camaz
преди 3 години
Ясно е че ръководството ще иска бонуси колкото не ги е срам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още