IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Алмагест“ излиза на борсата

КФН е списала емисията от увеличението на капитала на Холдинг "Нов век"

11:34 | 14.06.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Koмиcиятa зa финaнcoв нaдзop (KФH) oдoбpи пpoeĸтa зa пъpвичнo пyбличнo пpeдлaгaнe нa aĸции нa "Aлмaгecт" AД. Koмпaниятa щe пpeдлoжи 250 000 пpивилeгиpoвaни aĸции c нoминaлнa и eмиcиoннa cтoйнocт 80 лeвa вcяĸa. KФH oдoбpи и дoпycĸaнeтo дo тъpгoвия нa peгyлиpaн пaзap нa eмиcия oт 441 866 aĸции c нoминaлнa cтoйнocт 80 лeвa вcяĸa.

"Aлмaгecт" впрочем e eдинcтвeният бългapcĸи пpoизвoдитeл нa биoeтaнoл - дexидpaтиpaн eтилoв aлĸoxoл, ĸoйтo мoжe дa бъдe изпoлзвaн ĸaтo зaмecтитeл нa бeнзинoвoтo гopивo в двигaтeлитe c вътpeшнo гopeнe.
 

Комисията е вписала емисия акции в размер на 1 499 968 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка,  издадени от Холдинг „Нов век“ АД, гр. София, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Емисията е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 4 110 469 лева на 5 610 437 лева и е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

От решенията разбираме още, че е вписана и вмисията обикновени акции, издадени от „ВФ Алтърнатив” АД, гр. София, с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 399 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции от клас Б, с право на глас, с номинална стойност 10 000 лева всяка. „ВФ Алтърнатив” АД, гр. София, е вписан като емитент и емисията обикновени акции клас Б в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

КФН е одобрила измененията и допълненията на борсовия правилник на „ Българска фондова борса” АД („БФБ” АД), приети от Съвета на директорите на „БФБ” АД.

Одобрени са и промените в устава на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, гр. София.

Борислав Атанасов Богоев е одобрен за представляващ и член на Съвета на директорите на ЗК „Юроамерикан“ АД.

КФН е съгласувала избора на Пенсионноосигурително акционерно дружество „ЦКБ-Сила“ АД за „Делойт Одит“ ООД и „Кроу България Одит“ ЕООД да бъдат одиторите, които да извършат проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2019 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

Люксембургската Комисия за надзор на финансовия сектор е уведомена, че управляващото дружество Amundi Luxembourg S.A., Luxembourg, може да започне публичното предлагане на територията на Република България на два класа ценни книжа на два подфонда на инвестиционно дружество Amundi Fund Solution.

Комисията е отказала да издаде потвърждение на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от „Уеб Медия Груп“ АД, гр. София.

Надзорът е изпратил писмо до „Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ“ АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка със заявлението за издаване на одобрение на замяна на обслужващото дружество.

Писмо е изпратено и до „7 Брокерс“ ООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка вписването на дружеството в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

КФН е изпраила писмо до „Застрахователно акционерно дружество АРМЕЕЦ” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка със заявлението на дружеството да преустанови дейността си при условията на свобода на предоставяне на услуги по определени класове застраховки в Белгия, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Дания, Великобритания, Гърция, Португалия, Испания, Австрия, Финландия, Швеция, Кипър, Полша, Унгария, Чехия, Румъния.

Комисията е одобрила „Наръчник за сроковете при уреждане на претенции, съгласно Кодекса за застраховането”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още