IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung добавя писалката S Pen в серията Galaxy

Компанията представи по-рано новите си топ устройства и предлага три нови премиум телефона и нови слушалки Galaxy Buds Pro

17:06 | 14.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Samsung</em></p>

Снимка: Samsung

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics представи по-рано от обичайното новите си устройства от серията Galaxy. Този път той предлага на потребителите три нови смартфона – Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra, нови безжични слушалки Galaxy Buds Pro и тракер за следене на локацията на различни обекти Galaxy SmartTag. Голямата новина обаче е, че стилусът S Pen излиза от Note серията на Samsung и навлиза активно и при Galaxy устройствата.

От компанията посочват, че S21 и S21+ са насочени към потребителите, които искат да правят и споделят снимки и видеа с високо качество, да се радват на премиум преживяване при гледане, както и на добра свързаност. Съвсем логично S21 Ultra е най-добрият модел в серията, в който компанията залага на повече иновации и по-добри спецификации.

Новите смартфони

От Samsung са направили известни промени в дизайна, така че полето, в което са позиционирани камерите, да не е толкова издадено спрямо корпуса, колкото преди.

Базовият модел от серията тежи 172 грама и е с 6,2-инчов FHD+ Dynamic AMOLED 2X екран с адаптивен 120 HZ дисплей, докато S21+ е 202 грама и диагоналът му е 6,7 инча. За екрана Samsung казва, че това е „най-интелигентният“ такъв за компанията до този момент. S21 Ultra е малко по-тежък – 228 грама, а екранът му е 6,8-инчов. Устройството разполага с WQHD+ Dynamic AMOLED 2X дисплей. Атоматичният контрол на нивата на излъчваната от екрана синя светлина пък има за цел да намали натоварването на очите.

S21 и S21+ разполагат с по 8 GB RAM памет и възможност за избор между 128 и 256 GB вградена памет. При Ultra модела има възможност за вариации между 12 и 16 GB RAM и 128/256/512 GB вградена памет. Батерията на S21 е 4000 mAh, докато тази на S21+ е малко по-голяма – 4800 mAh, а при Ultra тя достигна 5000 mAh.

По отношение на камерите също няма разлики при първите два модела. Предната е 10 MP, а задната е тройна, като комбинира ултраширокоъгълна от 12 MP, широкоъгълна също с 12 MP, както и 64-мегапикселов телефотообектив. Samsung продължава да залага на развитието на камерите и качеството на снимките при по-слаба осветеност, разчитайки на все по-развит изкуствен интелект.

Благодарение на последното Samsung твърди, че е развила още повече функцията Single Take, която беше представена по-рано от компанията и която гарантира направата на перфектен кадър. Подобреният Space Zoom дава още по-стабилни и ясни снимки, независимо от дистанцията. Освен това е добавена функция Zoom Lock, която неутрализира ефекта от движението на ръцете, така че изображението да стане максимално ясно и при 30 пъти зуум.

Серията S21 предлага заснемане на 8K видео, от което след това могат да се отделят снимки с ултрависока резолюция, благодарение на функцията 8K Video Snap. В допълнение към това потребителите могат да снимат видео едновременно с предната и задните камери.

Говорейки за камери, няма как да не споменем това, което предлага Galaxy S21 Ultra, а именно 40 MP предна камера. На гърба на устройството ще откриете: 108 MP широкоъгълна камера, 12 MP ултраширокоъгълна, както и два телефотообектива с по 10 MP. 108-мегапикселовата опция предлага с 64 пъти по-богати цветове, но големият бонус при този модел е възможността за заснемането на 4K видео с всяка една от камерите при 60 кадъра в секунда. Двойното телефото предложение предлага 100 пъти Space Zoom.

Най-интересното при Galaxy S21 Ultra е, че се сдобива със стилуса S Pen, който познаваме добре от Note устройствата на Samsung. Сега за първи път виждаме стилуса в Galaxy серията, но на този етап той работи само с този модел. Въпреки това от компанията твърдят, че планират да разширят използването му и в други продуктови категории в бъдеще.

Последна актуализация: 21:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още