IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затягат контрола на достъп до откритите пазари

На Женския пазар и пазар „Димитър Петков“ са поставени ограждения около търговските площи, въведено е и еднопосочно движение с пропускателен режим с КПП

16:52 | 10.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

По настояване на премиера Бойко Борисов от днес се затягат по-значително мерките за борба с Covid-19 на откритите пазари.

Със заповед на изпълнителния директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД Драгомир Димитров, се въвежда нова организация на територията на Женския пазар и пазар „Димитър Петков“, стопанисвани от дружеството. Мерките са в отговор на заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронавируса. Поставени са ограждения около търговските площи на двата пазара, въведено е и еднопосочно движение с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода с основна цел да се ограничи струпването на хора на едно място и да се сведат до минимум възможностите за разпространението на заразата. Входната точка на Женски пазар е откъм ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, а изходящата, е откъм бул. „Сливница“. На пазар „Димитър Петков“ – входът е от откъм бул. “Ал. Стамболийски”, а изходът – откъм бул. “Т. Александров”. 

Търговците, наематели в зеленчуковата част на Женски пазар, вече са задължени да носят предпазни маски и ръкавици, и да дезинфекцират работното си пространство постоянно. Ако не спазват това изискване на общинското предприятия, което стопанисва търговските площи, ще се прекратяват договорите им за наем, уточняват от дружеството. Това изисквания ще важи и за пазар „Димитър Петков“. 

На двата пазара са монтирани тонколони, от които звучи запис от СДВР с напомняме на хората да спазват мерките за борба с COVID-19, а на павилиони и сергии са разлепени и писмени инструкции за гражданите. Чешмичките на територията на Женския пазар са снабдени с течен сапун и са превърнати в пунктове за дезинфекция. На територията на тържището са монтирани допълнително и още две мобилни чешми.

Продължава и редовната дезинфекция на Женски пазар и на пазар „Димитър Петков“, както и на Предгаров площад „Ротонда“, които също се стопанисват от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД. 

Вижте снимките в нашата галерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още